COMUNICACIÓ

‘S’ha acabat!’ guanya el quart Premi Lliteras

El documental, produït per 3Cat, denuncia les conseqüències en l’esport del cas Rubiales

La ministra Bonell, els guanyadors dels premis i els representants de l’organització del guardó en memòria d’Àlex Lliteras.

La ministra Bonell, els guanyadors dels premis i els representants de l’organització del guardó en memòria d’Àlex Lliteras.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El documental que denuncia les conseqüències en l’esport arran del conegut com a cas Rubiales va guanyar la quarta edició del Premi Àlex Lliteras de periodisme esportiu, organitzat pel Govern, RTVA, el MoraBanc Andorra i el Diari d’Andorra, en una gala presentada pel periodista Gabriel Fernàndez i que va acollir el Centre de Congressos de la capital. L’obra guanyadora, que porta per títol S’ha acabat! L’efecte Rubiales, va ser premiada amb 4.000 euros, aportats pel Govern, i analitza, amb el famós petó de l’expresident de la federació espanyola a la jugadora Jenni Hermoso després del Mundial com a punt de partida, com han viscut algunes esportistes el masclisme que han patit durant la seva carrera. El documental, que copsa el fenomen del Me too a Catalunya, és una producció de 3Cat (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals), amb la direcció de Ruth Gumbau, Txus Villanova, Xavier Brichs i Jordi Bentanachs i la producció d’Alba Oliva. D’altra banda, l’accèssit, dotat amb 1.000 euros, va ser per al periodista Marc Romero pel documental Mònica Doria: de la neu a l’aigua dedicat a la palista.

A la gala va prendre la paraula la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, i va explicar que el Premi Àlex Lliteras “va néixer com a resposta a una necessitat creixent de reconèixer la tasca periodística, en un moment on la informació és sovint distorsionada o diluïda entre infinitat de missatges”. Per a la ministra Bonell, el guardó “és una petita, però significativa, aportació a la defensa del bon periodisme, aquell que contribueix a una societat més informada, crítica i compromesa.”

BESA, LLITERAS D’HONOR

A l’acte de lliurament del Premi Àlex Lliteras es va reconèixer la trajectòria del periodista esportiu Ramon Besa, redactor en cap del diari El País, professor universitari i doctor honoris causa per la Universitat de Vic. Besa i el presentador de l’acte, Gabriel Fernàndez, van mantenir una xerrada en què es va parlar de la seva carrera, del Barça i de la situació del periodisme esportiu actual.

El periodista Ramon Besa recollint el premi

El periodista Ramon Besa recollint el premiFernando Galindo

tracking