Mas avisa que té “ganes de plantar cara” a Madrid i a “les forces d’aquí”

CDC refusa presentar un candidat alternatiu i advoca per reeditar la fórmula de Junts pel Sí si hi ha nous comicis

46236.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Artur Mas va fer aquestes afirmacions en entrar a la seu central de Convergència a Barcelona, on es va reunir amb els membres del comitè executiu nacional del partit. El president de la Generalitat va arribar caminant a la seu convergent del carrer Còrsega, on l’esperava un núvol de càmeres i mitjans de comunicació. Davant del veto de la CUP i la possibilitat d’un nou avançament electoral a Catalunya, un periodista va preguntar a Mas, que no es va aturar a fer declaracions: “Està tranquil?” I el president en funcions li va respondre: “Estic tranquil, amb ganes de plantar cara a Madrid i a les forces d’aquí que no ho posen gens fàcil”, en clara al·lusió a la CUP. “Eleccions al març?”, se li va tornar a preguntar a Mas, a la qual cosa el líder de CDC va contestar amb un lacònic: “Espereu fins a l’executiva” del partit.

Decisió unànimePrecisament, la direcció de CDC va refusar per “unanimitat” plantejar un candidat alternatiu a Artur Mas com a president i va advocar per reeditar Junts pel Sí amb ERC en els nous comicis als quals sembla abocada Catalunya, segons va informar el seu coordinador general, Josep Rull. “CDC, com a integrant de Junts pel Sí, no proposarà cap altre nom que no sigui el del president Artur Mas” per a la investidura, va afirmar Rull després de la reunió de l’executiva del partit, en la qual va carregar contra la “falta de maduresa” i de “responsabilitat” de la CUP. Després de la decisió de la CUP de no donar suport a la investidura del líder de CDC, Rull va insistir que, per part de CDC, “no s’ha modificat la voluntat d’investir Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat. I a partir d’aquí, com des del primer moment, la pilota, després d’haver negociat a fons, continua en mans de la CUP, i si no la tindran els ciutadans”, va afegir en al·lusió a les noves eleccions del proper mes de març. Rull va recordar que avui el president en funcions compareixerà al Palau de la Generalitat per “parlar d’eleccions” i que serà ell qui concreti si serà de nou el cap de cartell de CDC, una opció que en tot cas el coordinador general del partit no va descartar. Al mateix temps, va anunciar que també avui es reunirà el grup parlamentari de Junts pel Sí, que aglutina CDC i ERC al Parlament, per analitzar la situació. De la seva banda, el president d’ERC, Oriol Junqueras, va demanar a CDC i a la CUP que per “responsabilitat” es reprenguin les negociacions per desencallar la investidura i evitar que hi hagi noves eleccions catalanes al març, que podrien afegir incerteses al procés independentista, va advertir. “L’acord és possible, és factible i tenim l’obligació de buscar-lo perquè és el que ens van encomanar els ciutadans a les urnes. Demanem a tothom que sigui tan responsable com sigui possible”, va afirmar en roda de premsa després de la reunió de l’executiva del partit. Junqueras no va aclarir si la seva formació està disposada a demanar a Mas que faci un pas al costat perquè Junts pel Sí proposi un altre candidat, ni tampoc si ell s’oferiria com a candidat a la presidència per seduir a la CUP: “La forma de negociar no és fer propostes en públic”, després de deixar clar que el seu partit compleix els seus compromisos, amb referència al pacte de juliol de Junts pel Sí de situar Mas de candidat.

BAÑOS PLEGA EN DISCREPAR DE LA DECISIÓ FINAL DE LA CUP

El cap de llista de la CUP a les eleccions del 27-S, Antonio Baños, va anunciar ahir que deixa la seva acta de diputat al Parlament al no veure’s capaç de defensar la decisió del seu partit de no donar suport a la investidura d’Artur Mas. A través d’una carta enviada a la militància, Baños explica que dimiteix perquè la decisió de no investir Mas va contra les raons que el van dur a encapçalar la llista de la CUP. En la missiva, el president del grup de la CUP al Parlament remarca que la seva decisió obeeix a “motius estrictament polítics” en sentir-se “incapaç de defensar” la decisió. Segons ell, l’únic motiu pel qual es va presentar va ser per consumar “la ruptura irreversible” amb l’Estat per construir la república a través d’un procés constituent.

tracking