JxSí i la CUP no arriben a un acord però l’ANC té un “fil d’esperança”

El termini per investir president i evitar noves eleccions el 6-M acaba demàSCap de les dues parts accepta les propostes de les entitats

46313.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sánchez va dir que, malgrat tot, encara quedava un “fil d’esperança” en una roda de premsa en acabar la reunió de JxSí, la CUP i les entitats independentistes, plantejada com l’última oportunitat abans que demà acabi el termini per a la investidura del president de la Generalitat. ANC, Òmnium i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) van exercir ahir com a mediadors en una reunió de menys d’una hora de durada a la seu de l’Assemblea amb la presència dels negociadors de la CUP Eulàlia Reguant, Gabriela Serra i Hugo Alvira, i els de JxSí Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Marta Rovira. Sánchez va afirmar que els negociadors “no havien arribat a un acord” ni havien admès les propostes que plantejava l’ANC, tot i que va assegurar que JxSí i la CUP seguirien treballant, però ja sense la mediació de les entitats. “Hem acabat la tasca que ens tocava”, va afegir. El president de l’ANC va constatar després de la reunió que “el clima de diàleg existia” entre Junts pel Sí i la CUP, que va assegurar que seguirien dialogant pel seu compte, tot i que va admetre que no tenen “un escenari concret” sobre el qual construir un acord. En aquest sentit, Sánchez va admetre que l’escenari polític català està “més a prop” d’unes noves eleccions el març que d’un acord entre les parts, tot i que va exigir a Junts pel Sí i la CUP que treballin “fins a l’últim minut” per donar compliment al mandat del 27-S, perquè no es pot “donar per tancat el desacord. Som conscients que l’acord és molt difícil, però demanem que facin un últim esforç pels centenars de milers de persones que han fet la revolta més important d’Espanya i Europa”, va reclamar el president de l’entitat independentista. El líder del PSC, Miquel Iceta, i el d’En Comú Podem, Xavier Domènech, es van reunir ahir també a Barcelona amb el referèndum català i un possible pacte d’esquerres al Congrés espanyol com a temes a abordar.

EL GOVERN CENTRAL APROVA EL PLA HIDROLÒGIC DE L'EBRE

El govern espanyol en funcions va aprovar ahir al consell de ministres, via reials decrets, 16 plans hidrològics que afecten diverses conques, entre les quals la de l’Ebre. El pla compta amb l’oposició de la Generalitat i d’un territori que ahir mateix ja va fer palesa la seva oposició al projecte. El govern espanyol defensa que els plans hidrològics aprovats ahir, entre els quals el de l’Ebre, són una peça clau per garantir inversions a les conques hidrogràfiques, més de 17.000 milions en els pròxims sis anys al conjunt de l’Estat. La ministra d’Agricultura, Isabel Garcia Tejerina, va explicar que el pla també servirà per establir l’adequat repartiment i assignació de l’aigua i per marcar els criteris mediambientals més adients.

tracking