La defensa de la infanta demana la nul·litat de l’acusació en contra seva

Manos Limpias exigeix que no es doni un “privilegi d’immunitat” a Cristina

46374.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el torn de qüestions prèvies amb el qual es va iniciar el judici davant l’Audiència de Palma, Silva va subratllar que reclama l’exoneració de la infanta en aplicació de la “jurisprudència consolidada del Tribunal Suprem” en successius pronunciaments. El lletrat va subratllar que Manos Limpias, acusació popular en la causa, no està legitimada per mantenir en solitari la imputació de la infanta Cristina si no l’acusen ni la fiscalia ni acusacions particulars. Va detallar que l’acció popular no pot sostenir l’acusació en solitari, com va fixar el Tribunal Suprem (el 2007 amb l’anomenada doctrina Botín), confirmat pel Constitucional i posteriorment aplicat fins en set desicions distintes d’audiències provincials des del 2009. La lletrada de Manos Limpias, Virginia López Negrete, va reclamar ahir que no es concedeixi un “privilegi d’immunitat” a la infanta Cristina, com segons ella propugnen en el judici del cas Nóos la seva defensa, la fiscalia i l’advocacia de l’Estat. La lletrada de Manos Limpias, que manté en solitari l’acusació per col·laboració en dos delictes contra Hisenda, va subratllar que la Llei d’enjudiciament criminal equipara l’acusació popular amb la particular en molts preceptes, cosa que segons ella la legitima per acusar la germana del rei sense que ho facin la fiscalia ni l’advocacia de l’Estat.

Suposades mediacionsL’advocat de Diego Torres, Manuel González Peeters, de la seva banda, es va ratificar ahir davant el tribunal en la petició que es cridi a declarar com a testimoni el rei Joan Carles, perquè considera significatives les proves en les quals es fa referència a suposades mediacions en favor del seu gendre. Peeters va dir que per la seva estratègia de defensa seria rellevant que s’admetés la seva sol·licitud respecte a l’anterior cap d’Estat, al qual es va referir com el “sogre del senyor Urdangarín”. També va al·ludir al seu “cunyat”, el rei Felip VI. A més, va demanar la nul·litat del procés perquè “s’ha configurat a partir” de documentació obtinguda pel jutjat d’instrucció de manera “il·lícita”.

FELIP VI NO REBRÀ FORCADELL PER COMUNICAR LA INVESTIDURA

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, va comunicar ahir oficialment al rei Felip VI la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Però ho va haver de fer per escrit, a petició de la casa reial. La cambra catalana va explicar que la comunicació es va fer per mitjà de correu electrònic ahir al migdia, tal com va demanar la Zarzuela. Diumenge el Parlament va sol·licitar audiència “pels conductes habituals” perquè Forcadell comuniqués ahir la investidura presencialment al rei Felip VI. Tanmateix, la secretaria general de la casa reial va enviar un escrit al Parlament en què demanava que “la comunicació oficial de la presidenta es realitzés per escrit, a través del cap de la casa reial, per tal de complir els tràmits establerts en la Constitució i l’Estatut”. El president electe de la Generalitat, Carles Puigdemont, va considerar ahir que el cap del govern central, Mariano Rajoy, ostenta el seu càrrec “en funcions i fa declaracions en funcions” i, així mateix, representa un “projecte que s’acaba”. A la seva sortida del ple en el qual va oficialitzar la renúncia a l’alcaldia de Girona abans de prendre possessió avui com a president, Puigdemont va afirmar que “m’interessa el que digui el projecte que hagi de venir si és que n’ha de venir algun, perquè de moment els deures que hem fet a Catalunya, a Espanya encara no s’han fet”. El líder d’ERC, Oriol Junqueras, va demanar ahir valentia i generositat per afrontar “les traves” i “dificultats” que l’Estat posarà, va assegurar, per frenar el procés independentista.

tracking