Detinguts excàrrecs del PP per una investigació de corrupció a València

L’expresident de la diputació valenciana i del Partit Popular provincial, Alfonso Rus, és un dels afectats per la instrucció del ‘cas Imelsa’

46694.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció 18 de València, que instrueix el cas Imelsa, va coordinar ahir a primera hora una operació contra una suposada trama de corrupció infiltrada en diverses administracions públiques de la Comunitat Valenciana, els integrants de la qual se servirien dels seus llocs de responsabilitat per percebre comissions il·legals a canvi d’adjudicacions. La investigació es va iniciar a partir d’una denúncia interposada davant de la fiscalia provincial de València per una presumpta gestió irregular de l’empresa pública Imelsa, depenent de la diputació. A la causa hi ha 29 investigats (terme que substitueix al d’imputat després de la reforma de la Llei d’enjudiciament criminal), entre els qual es troba l’exregidora de València María José Alcón, exassessora de l’exalcaldessa Rita Barberá i esposa de l’exvicealcalde Alfonso Grau, processat al cas Nóos; segons va informar el Tribunal Superior de Justícia valencià. També són investigats l’exvicepresident de la diputació i exalcalde de Montcada Juan José Medina i l’exalcalde del Genovés Emilio Llopis. Al vespre també es va conèixer que el portaveu municipal del PP a València i successor de Barberá al capdavant del partit a l’ajuntament, Alfonso Novo, és un dels investigats. A l’operació feta ahir es van realitzar 33 entrades i escorcolls a les tres províncies valencianes, en domicilis particulars, seus socials d’empreses (entre elles l’empresa pública Ciegsa), fundacions, la seu de l’equip de futbol Olímpic de Xàtiva (del qual Rus va ser-ne president) i la seu del PP a l’ajuntament de València. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va subratllar que aquesta operació policial demostra que “a Espanya no hi ha impunitat”. De la seva banda, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va manifestar que aquesta operació “demostra que el PP va donar aixopluc a la corrupció durant molt temps”.

EXMINISTRES DEL PP, PSOE I UCD DEMANEN UNA "GRAN COALICIÓ"

Un grup d’exministres del PP, del PSOE i d’UCD integrats en la Fundació Espanya Constitucional van difondre un comunicat en el qual consideren que la situació política fa necessari un govern “d’ampli suport” mitjançant “una gran coalició” de partits amb un programa pactat per a dos anys, i que no creuen que la solució sigui repetir les eleccions. El programa tindria com a objectiu “consolidar la sortida de la crisi”, “enviar un senyal als independentistes que la seva aventura fracassarà” i aprovar un nou sistema de finançament autonòmic. També s’encarregaria d’abordar “per consens” una reforma de la Constitució, en principi limitada a la successió a la Corona i el Títol VIII referit a l’organització territorial de l’Estat.

tracking