Multitudinària manifestació en contra del pla hidrològic de l’Ebre

Unes 50.000 persones de tot el territori català desborden Amposta en la concentració amb més participació en defensa del riu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons els organitzadors i la policia local, unes 50.000 persones van omplir els carrers de la localitat, convertint-se així en la concentració més multitudinària que s’ha fet mai en defensa del riu Ebre. La capçalera de la marxa va ser liderada per un simbòlic nus gegant d’una canonada, símbol de la lluita contra el transvasament. La pancarta que va encapçalar la marea blava tenia com a lema L’Ebre sense cabals és la mort del Delta, i la seguia una segona pancarta en anglès: Salvem el riu Ebre i el Delta. En tot el recorregut, els manifestants van cridar consignes en defensa del riu com el ja conegut Lo riu és vida, no al transvasament o Es nota, se sent, l’Ebre està present. Entitats com l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència també es van sumar a la manifestació aportant 59 dels 110 autocars que van arribar a Amposta procedents de diferent punts del territori català. Pel que fa a la representació política, també va ser àmplia. El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, encapçalava la tercera fila de la protesta, i juntament amb ell hi havia la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, els consellers Josep Rull i Carles Mundó, a més de molts diputats, senadors i alcaldes. Junqueras es va mostrar convençut que el pla no entrarà en vigor perquè considera que contradiu la normativa europea. L’encarregada de llegir el manifest de la protesta, Empar Moreno, va sol·licitar la intervenció de la Comissió Europea “per elaborar un nou pla”. De la seva banda, el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, va criticar la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i també es va referir a la investigació sobre l’empresa Acuamed. “Tots els responsables d’aquest pla se’ls està investigant”, va advertir, per afegir que “l’estructura ministerial està sota sospita”, va assegurar Tomàs.

PUIGDEMONET ASSEGURA QUE LA GENERALITAT COMBATRÀ EL PLA

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar ahir que l’executiu català “combatrà” el nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre i va assegurar que aquest projecte “no existiria” si Catalunya fos independent. “L’executiu no l’acceptarà i el combatrà”, va advertir Puigdemont, qui va recordar que el govern ja ha emprès accions jurídiques amb la presentació d’un recurs contenciós administratiu per garantir el cabal “ecològic” de l’Ebre, segons va informar el departament de Presidència. “Avui més que mai el riu és el riu de tots i hem de dir clarament a l’Estat, i que ho entengui bé la Unió Europea, que no acceptarem de cap manera aquest pla”, va insistir el president de la Generalitat catalana.

tracking