Matas admet fitxar Urdangarin per ser membre de la família reial

Un excomptable diu que va entregar a Diego Torres i al marit de la infanta diners per a treballadors donats d’alta però que no prestaven serveis

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“Assumeixo la meva culpabilitat per no haver garantit efectivament que els diners dels ciutadans de les Balears en la seva integritat es pagaven per al que realment es feia”, va manifestar Matas, que va anunciar davant del tribunal que jutja el cas Nóos que vol rescabalar les arques públiques amb el que obtingui de vendre la seva casa. Respecte a l’equip de ciclisme Illes Balears, va recordar que el marit de la infanta li va proposar que el govern patrocinés l’equip, motiu pel qual l’expresident es va mostrar disposat a pagar “una comissió” a Urdangarin d’uns 300.000 euros. “Va ser un pagament per fer d’aconseguidor, peatge o intermediari, com vostè vulgui” va subratllar Matas, que va assegurar que desconeixia llavors que aquest projecte l’estava contractant amb Nóos Consultoria Estratègica. Ahir mateix, l’excomptable de Nóos Marco Antonio Tejeiro va assegurar que va entregar a Iñaki Urdangarin i a Diego Torres diners formalment destinats a salaris de treballadors d’empreses del grup que estaven donats d’alta però que no prestaven cap servei ni cobraven aquestes nòmines. Per altra banda, el tribunal que porta el cas Nóos va avançar el divendres 19 de febrer la declaració de la infanta Cristina com a acusada de cooperadora necessària en dos presumptes delictes fiscals del seu marit, Urdangarin, que podria declarar el dia 24.

ESCORCOLLS PER PÚNICAEl jutge del cas Púnica, Eloy Velasco, va ordenar ahir cinc escorcolls per investigar possibles pagaments de l’empresari Javier López Madrid al PP madrileny, entre ells el del despatx del seu exgerent Beltrán Gutiérrez Moliner a la seu dels populars al car­rer Génova. El jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco investiga possibles delictes de blanqueig de capitals i suborn dins de la trama Púnica que afectaria el PP de Madrid. Gutiérrez Moliner va deixar de ser gerent del partit a la comunitat l’octubre del 2014, després de 14 anys en el càrrec, després de conèixer-se un informe de Bankia que revelava que va gastar 58.000 euros amb una targeta black de Caja Madrid. El portaveu del govern de la Comunitat de Madrid, Ángel Gar­rido, va dir ahir que és “fonamental que s’aclareixi tot”. El també conseller de Presidència i Justícia a l’executiu de Cristina Cifuentes va mostrar el seu convenciment que es pot comptar amb la “màxima col·laboració” del PP de Madrid. La presidenta de la formació política, Esperanza Aguirre, va negar ahir qualsevol tipus de finançament il·legal al PP madrileny. I els portaveus de PSOE, Podem i Ciutadans a l’Assemblea de Madrid van acusar el PP regional d’haver “degenerat” la vida política a la comunitat i van exigir explicacions per l’escorcoll d’ahir pel cas Púnica. Ángel Garrido va recordar que la Comunitat de Madrid està personada com a acusació particular en el procés judicial en aquesta trama.

RAJOU PROPOSA CINC PACTES D'ESTAT A PSOE I CIUTADANS

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, va proposar ahir a PSOE i Ciutadans cinc grans pactes d’Estat sobre els quals articular un acord de govern. Una proposta que els socialistes ja han refusat perquè, segons van subratllar, ja “va passar el seu tren”. Rajoy va aprofitar una reunió amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, per irrompre a la negociació per formar executiu amb un document que també ha fet arribar al líder socialista, Pedro Sánchez, un dia abans de la trobada entre els dos. Els pactes que proposa són als àmbits de l’economia i l’ocupació, la reforma fiscal i el finançament autonòmic, l’estat del benestar, l’educació, i la reforma de les institucions. Rajoy també va insistir que el PP ha de presidir un govern pactat amb PSOE i C’s, perquè l’alternativa seria “el pitjor” que li pot passar a Espanya.

tracking