Sánchez confia a tancar a final de febrer un acord amb Podem i C’s

El líder socialista, que augura que la investidura serà a principi de març, té la voluntat d’incorporar “independents” al govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sánchez va expressar aquest objectiu des del Congrés, després de la reunió mantinguda amb el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, a qui va reiterar que no donarà el seu suport en cap cas i que tampoc demanarà al PP la seva abstenció per facilitar la seva investidura. El candidat socialista va remarcar que el seu desig és un govern progressista i reformista, que hauria d’incloure Podem i C’s perquè hi hagi una majoria estable, ja que l’aliança d’esquerres, com la que hi ha a Portugal, no és suficient a Espanya. “Desgraciadament, les forces d’esquerres no sumem més que les forces de centre dreta. A Portugal, les forces del canvi es van entendre i les forces del canvi a Espanya tenen diferents colors”, va assegurar Sánchez en al·lusió a la necessitat d’incorporar Podem i Ciutadans. Pedro Sánchez va expressar, a més, la seva voluntat d’incorporar “independents de prestigi” al seu futur govern “progressista i reformista” com a reflex de la “naturalesa transversal” que li vol donar. Mariano Rajoy, de la seva banda, va expressar la seva determinació d’entestar-se per treballar perquè el PSOE faciliti un govern presidit per ell, perquè creu que encara hi ha temps, tot i que a la seva reunió d’ahir amb Pedro Sánchez no hi va haver cap acord. El cap de l’executiu va reiterar que no descarta presentar-se a la investidura i va negar que es penedeixi d’haver declinat l’oferiment del rei per haver-ho intentat perquè no tenia els suports suficients.

Salutació privadaSobre l’anècdota del dia, Pedro Sánchez va restar importància a la polèmica provocada perquè Mariano Rajoy no li va donar la mà quan ell li va estendre al començament de la reunió que van mantenir ahir, convençut que Rajoy no se’n va a donar perquè prèviament s’havien saludat en privat. Tot i això, després de difondre’s la imatge, el Twitter oficial del PSOE publicava aquest missatge sobre la frustrada salutació: “Sabíem que no era un polític decent. Ara sabem que tampoc és educat”.

EL PRESIDENT CATALÀ INAUGURA EL METRO DE BARCELONA AL PRAT

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va retreure ahir la falta d’inversions de l’Estat a Catalunya en assegurar que aquest “ha dimitit” de les seves responsabilitats d’inversió al ter­ritori, durant l’acte d’inauguració del tram de la L9 que connecta Barcelona amb l’aeroport d’El Prat. En declaracions posteriors a l’acte, el secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez Pomar, va dir que aquestes manifestacions “es qualifiquen per si soles” i que la posició que ve mantenint el govern català amb Espanya “és reiterada i evident”. Després que la ministra de Foment, Ana Pastor, es queixés dijous a l’executiu de Puigdemont que no l’hagués invitat a l’acte, el govern català va enviar dijous mateix una invitació a la titular de Foment, que al final va enviar a la inauguració el secretari d’Estat d’Infraestructures. Les paraules del president català tampoc van agradar gens al líder del PP català, Xavier García Albiol, que va abandonar l’acte abans que s’acabés. Puigdemoment va insistir que quan gestiona la Generalitat hi ha “millors resultats”, per la qual cosa la demanda de la gestió de Rodalies no és només justa, sinó que es basa en aquesta evidència. El president català va destacar que era un “dia d’alegria” llargament esperat i va destacar la importància d’aquesta nova infraestructura per als ciutadans, les empreses i el territori. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va subratllar, per la seva part, que la L9 és fruit de la col·laboració entre administracions, i va apostar per seguir amb “diàleg i cooperació” amb l’objectiu d’assolir fites futures.

tracking