La presumpta corrupció del PP força la dimissió d’Aguirre a Madrid

La presidenta dels populars a la capital espanyola deixa el càrrec per les informacions que apunten a un possible finançament il·legal del partit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Així ho va anunciar, ahir, ella mateixa, al·legant les últimes informacions que apunten a un possible finançament il·legal del PP. Aguirre, però, mantindrà el seu càrrec de portaveu municipal a l’Ajuntament de Madrid. L’exdirigent popular ha pres aquesta decisió després que dijous hi hagués un nou registre a la seu del partit popular del car­rer Génova de Madrid i es confisqués l’ordinador de l’exgerent regional del partit, Beltrán Gutiérrez, en la recerca de proves per finançament il·legal del partit a la regió. Gutiérrez va ser arrestat en el marc de l’operació que ha estat batejada com a Púnica. Aguirre va explicar que la informació apareguda a la premsa els últims dies li ha fet prendre aquesta decisió, que ha vinculat al paper que podria haver tingut com a cervell de la trama Púnica la seva mà dreta, Francisco Granados, empresonat des del 31 d’octubre per ordre del jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco. “Granados va ser el meu secretari general perquè jo el vaig posar. Que segueixi a la presó vol dir que alguna cosa greu deu haver fet. Això és el que em porta a assumir la meva responsabilitat política perquè jo vaig triar aquest senyor. Havia d’haver-lo vigilat millor”, va dir Aguirre, tot insistint en el fet que “no li consta” que hi hagi cap finançament il·legal al PP de Madrid. Tot i remarcar que “no tinc cap responsabilitat directa”, Aguirre va reconèixer que “sí que tinc una responsabilitat política que assumeixo, perquè entenc que cal assumir-la”. Això sí que va voler deixar-ho clar, que ella no ha comès un il·lícit penal. “No hi ha ningú que ho digui”, va afegir. Hores abans de fer pública la seva dimissió, Aguirre la va comunicar al president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy. “Li he trucat i no me l’ha agafat. Després li he enviat un missatge i m’ha contestat que ho entén. Després m’ha trucat”. Aguirre va voler aclarir que les relacions amb ell “han estat cordials”. Preguntada per quines decisions hauria de prendre en aquestes circumstàncies el número 1 del PP, Aguirre es va limitar a dir que “Rajoy sap millor que ningú el que ha de fer”.

EL PSOE DEMANA A MARIANO RAJOY QUE SEGUEIXI "EL MATEIX CAMÍ"

La secretària general de PSOE-Madrid, Sara Hernández, va dir que la dimissió de la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguir­re, era “necessària” i demostra que “la corrupció i el PP van per la mateixa carretera”. A més va instar al president del PP i del govern en funcions, Mariano Rajoy, a “seguir el mateix camí” recordant els diferents casos de corrupció que concerneixen als populars, com la trama Gürtel o la imputació dels seus dirigents a la ciutat de València. Per la seva banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va assenyalar que la dimissió d’Aguirre demostra que la comissió de recerca sobre la corrupció impulsada pel seu partit a l’Assemblea de Madrid “comença a donar fruits”.

tracking