El PSOE insta Podem a consultar als seus militants si voldrien l’acord

El número 2 dels socialistes creu que les bases del partit de Pablo Iglesias podrien estar d’acord amb la investidura de Sánchez

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

A parer seu “estaria bé que coneguessin si les bases del partit estan d’acord” que votin en contra de la investidura de Pedro Sánchez. “Vull pensar que Pablo Manuel Iglesias no té dubtes per triar entre Pedro Sánchez i Mariano Rajoy, perquè crec que els seus votants no les tenen”, va advertir Luena. En fer balanç de la consulta celebrada entre els militants, en què el 79% va votar a favor del pacte amb Ciutadans (C’s), va assegurar que “cal sumar i se suma amb negociacions i cessions, cedir avui a Espanya és sumar i construir un canvi per transformar aquest país”, va insistir Luena, per qui l’acord signat amb la formació que lidera Albert Rivera “està allunyat de vets i bloquejos, és la solució per a Espanya”. Des de la direcció del PSOE van qualificar la consulta “d’exemple històric de democràcia interna, ja que mai abans un partit havia requerit el vistiplau de les seves bases als pactes amb altres forces polítiques”. La consulta va comptar amb una participació del 51,6% dels afiliats (95.763), dels quals el 79%, 73.940, van votar a favor de l’acord amb la formació d’Albert Rivera.

Crítiques de Cospedal

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va dir que el pacte signat entre el PSOE i Ciutadans “no és ni reformista ni de progrés” i va assegurar que porta “encobert” un referèndum a Catalunya. Va afegir que el seu partit mai “cedirà en la unitat d’Espanya”. A més va demanar als socialistes que vetllin “per l’interès del seu país i de tots els espanyols”. Cospedal, que va participar ahir en un acte amb militants i simpatitzants del seu partit a Madrid, va insistir en el fet que el PP tornarà a oferir al PSOE i Ciutadans un govern de gran coalició si fracassa la investidura del líder socialista.

tracking