El conductor de l’autobús sinistrat a Freginals es troba en estat crític

L’home pateix un xoc sèptic a l’UCI de l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on va ingressar per una contusió pulmonar.

47999.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Així ho va confirmar el conseller català de Salut, Toni Comín, en roda de premsa, precisant que el xofer, de 62 anys i que romania a l’UCI de l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa, va patir un xoc sèptic la nit de dilluns, que va derivar en aquest agreujament de l’estat de salut. El conductor, a qui els mossos d’esquadra atribueixen 13 delictes d’homicidi imprudent, va passar la major part del dia de l’accident a la comissaria de la policia catalana a Tortosa, on es va negar a declarar. Segons va indicar Comín, l’home va quedar classificat inicialment en el grup de les persones il·leses en l’accident, tot i que va ser sotmès a reconeixements mèdics successius i se li va oferir assistència psicològica al llarg de tota la jornada, en la qual va ser visitat per fins a cinc metges, que no li van detectar cap lesió. Contusió pulmonarDesprés de negar-se a declarar, el conductor va ser traslladat a l’hospital tortosí, perquè a més de l’ansietat presentava un empitjorament del seu estat, moment en el qual sí que se li va detectar una contusió pulmonar, una afecció que, segons Comín, en ocasions no es detecta fins al cap d’unes hores. En quedar ingressat a l’UCI, la jutgessa d’Amposta que investiga l’accident i que l’havia citat com a investigat per dilluns va haver de suspendre l’interrogatori, que segueix sense data i pendent de l’evolució de l’home. La seva compareixença és clau per poder determinar les causes de l’accident, que, segons el conseller d’Interior, Jordi Jané, va tenir lloc per un error humà o una fallada tècnica. A més del conductor, un altre dels ferits continua en estat crític, mentre que dels altres hospitalitzats, tres es troben greus i divuit més en estat de diversa consideració. En total, els metges havien realitzat fins ahir onze intervencions quirúrgiques. Dues més estan pendents de dur-se a terme, ja que per raons clíniques no s’han pogut realitzar.

IDENTIFICADES SET DE LES TRETZE VÍCTIMES MORTALS

Els forenses havien identificat fins ahir set de les tretze víctimes mortals de l’accident, entre les quals figuren tres joves italianes, dues alemanyes i una d’Àustria, a més de la noia d’Uzbekistan, el cadàver de la qual ja ha estat lliurat a la família. La Generalitat va detallar ahir en un comunicat que el cadàver de la jove uzbeka va ser identificat mitjançant una mostra d’empremtes dactilars, mentre que per a la resta han recorregut a la morfologia dental. Sis cossos estan pendents d’identificació, però els forenses disposen només d’informació aportada per cinc de les famílies. Els mossos i l’equip forense van acompa-nyar els familiars en el reconeixement ocular de les restes, i van recollir les dades que poden contribuir a la identificació dels cossos, com mostres d’ADN, radiografies de dents i empremtes dactilars, entre altres.

tracking