Suècia

Un camió atropella una multitud a Estocolm i causa quatre morts

Les autoritats detenen una persona pel que consideren un acte terrorista

Un camió atropella una multitud a Estocolm i causa quatre mortsEFE

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Quatre persones van morir ahir, i quinze més van resultar ferides, en atropellar un camió una multitud al centre d’Estocolm, segons va informar la policia, que va detenir una persona vinculada amb el que les autoritats consideren un atemptat. Els serveis sanitaris regionals havien informat poc abans que es fes conèixer el balanç oficial d’un mort i 15 ferits, nou dels quals greus, encara que aquesta xifra solament es referia a la gent que havia estat atesa en centres hospitalaris i no incloïa els que van morir al lloc.

Els fets van succeir quan un camió es va estavellar, quan faltaven pocs minuts per a les tres de la tarda, contra l’entrada principal d’Åhléns, uns coneguts grans magatzems del centre d’Estocolm, al carrer per a vianants de Drottninggatan, tot atropellant diverses persones. L’empresa cervesera sueca Spendrups va confirmar a diversos mitjans del país que el camió sinistrat pertany a la companyia i que havia estat robat ahir mateix per una persona emmascarada, aprofitant que el conductor estava descarregant mercaderia. En intentar detenir l’agressor, el conductor va resultar ferit.

“Hem controlat una sèrie de persones i fa poca estona n’hem arrestat una en la qual estem especialment interessats. El detingut coincideix amb la descripció del sospitós buscat, la qual cosa fa que sigui d’interès per a la investigació”, va declarar en roda de premsa Jan Evensson, de la policia d’Estocolm. El responsable policial va confirmar que la persona va ser identificada i que estava prop del lloc dels fets, però no va voler donar més dades. Segons va assenyalar, aquest sospitós havia estat retingut però no oficialment detingut, mentre continuava la cerca de més possibles implicats.

“Treballem amb la hipòtesi que es tracta d’un delicte de ter­rorisme”, va declarar al seu torn el cap de les forces operacionals de la policia nacional, Stefan Hector, que va reiterar a la població la recomanació de les autoritats que els ciutadans no s’acostessin al centre d’Estocolm perquè la investigació continuava en marxa.

“Suècia ha estat atacada. Tot apunta a un atemptat terrorista”, havia declarat en una breu compareixença prèvia el primer ministre suec, Stefan Löfven, que es trobava al sud-oest del país. El mandatari va haver de suspendre un viatge a Goteborg, on havia d’assistir al congrés del Partit Socialdemòcrata, per tornar de forma immediata a la capital.

Forces policials van ser mobilitzades arreu de Suècia per augmentar la visibilitat i la vigilància de zones estratègiques, tot i que els serveis d’intel·ligència mantenen el nivell d’alerta terrorista en “elevat”, de tres en una escala de cinc. Paral·lelament, el trànsit de metro a la capital es va tornar a reprendre després de diverses hores paralitzat, igual que el servei ferroviari.

Mova mort per l’atac a Londres

En un altre ordre de coses, la dona que va resultar ferida després de caure al riu Tàmesi durant l’atac terrorista perpetrat prop del Parlament de Londres el 22 de març va morir ahir per la gravetat de les ferides, va informar la policia metropolitana. Això eleva el balanç de l’atemptat a sis morts, inclòs el terrorista, que va morir abatut pels agents. Andrea Cristea era una ciutadana romanesa que es trobava de turisme a la capital britànica i que va caure al riu quan Khalid Masood envestia amb el seu cotxe els vianants que hi havia al pont de Westminster.

tracking