Espanya

Pascal no descarta crear un nou partit al marge de Puigdemont

L’excoordinadora del PDeCAT assegura que Catalunya no es pot governar “per control remot”

Pascal no descarta crear un nou partit al marge de PuigdemontAgències

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’excoordinadora del PDeCAT Marta Pascal va obrir la porta a crear un nou partit polític al marge de Carles Puigdemont de cara a unes futures eleccions al Parlament de Catalunya perquè creu que “hi ha molta gent que se sent òrfena”, i va afegir que “ha arribat el moment d’actuar”. La senadora va assegurar en una entrevista a La Vanguardia que “es una errada pretendre una Catalunya dirigida per control remot. Catalunya no es pot dirigir des de Waterloo, ni es pot regir des de l’emotivitat desbordada i antipolítica”, i per a ella, el camí és “treballar pacientment per a l’única solució possible a Catalunya: un referèndum acordat”.

A més de Puigdemont, Pascal també es va mostrar crítica amb la CUP, i va manifestar que “mai ens hauríem de deixar prendre l’autogovern, i vam fer massa concessions a la CUP, una organització amb qui no tenim res a veure”. Per últim, també va assegurar que discrepa de la “subordinació de David Bonvehí (actual president del PDeCAT) respecte a Puigdemont”.

De la seva banda, l’expresident de la Generalitat va trigar poc a contestar, tot i no fer-ho de manera explícita, i va intervenir per videoconferència des de Bèligca en un acte de Junts per Catalunya a Girona. En aquest míting de precampanya, Puigdemont va defensar “la dignitat política de qui defensa l’opció de JxCat” en contraposició als qui “estan passejant pels mitjans de comunicació el seu dolor”, i també va reivindicar el seu partit com “la bandera de l’independentisme contra els qui prefereixen la política de sempre”.

Durant la intervenció telemàtica a l’acte realitzat a Girona, Puigdemont va manifestar que “l’experiència ens ha dit que quan es fa política des de la comoditat, no s’ha respectat els catalans”, i va citar el paper d’alguns dels presos independentistes com Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull o Quim Forn, candidats de JxCat a les eleccions generals espanyoles, tot i que l’expresident creu que “tindrien motius més que comprensibles per apartar-se de la primera línia política”.

tracking