Més de 200 morts a Sri Lanka en una sèrie d'atemptats a esglésies i hotels

Jornada tràgica amb vuit explosions a diferents punts del país, sis de les quals simultànies, que van deixar 207 morts, una trentena dels quals estrangers, i 450 ferits

Més de 200 morts a Sri Lanka en una sèrie d'atemptats a esglésies i hotels

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sri Lanka va viure ahir una jornada tràgica amb 207 morts, entre els quals una trentena d'estrangers, i 450 ferits, després d'una sèrie d’atemptats, amb vuit explosions, a tres esglésies en què els fidels celebraven la festivitat cristiana del Diumenge de Resurrecció, a més de quatre hotels i un complex residencial. Les sis primeres explosions van ocórrer de forma simultània minuts abans de les 9 del matí en tres hotels de luxe a Colombo i també en una església de la capital, una altra a Catana, a l’oest del país, i la tercera a l'oriental ciutat de Batticaloa. Hores després, una setena detonació va tenir lloc en un petit hotel situat a uns cent metres del zoo de Dehiwala, a una desena de quilòmetres al sud de la capital, i la vuitena i última en un complex residencial a Dematagoda, també a Colombo.

Almenys 32 estrangers es troben entre els morts i trenta més hospitalitzats, va detallar el president de l'Autoritat de Desenvolupament del Turisme de Sri Lanka, Kishu Gomes. Entre els morts, va afegir, hi ha persones de Bèlgica, els Estats Units, la Xina i el Regne Unit, entre d’altres. Després de les vuit explosions, el Govern va decretar l'estat d'emergència i la policia va imposar el toc de queda amb efecte immediat davant el temor a nous atacs. El Ministeri d'Educació va anunciar a més el tancament de totes les escoles del país demà i dimarts i el Banc Nacional de Sang ha demanat als ciutadans que deixessin d'acudir en massa a donar, perquè comptava ja amb suficients reserves.

Ara com ara, cap grup armat ha reclamat l'autoria dels atemptats. Les autoritats es van limitar a classificar-los com a atacs “extremistes” i insisteixen a prestar molta atenció a la difusió de notícies falses que puguin generar confusió o actes de represàlia contra algun grup ètnic o religiós. WhatsApp, Viber i Facebook han estat bloquejats temporalment, mentre que les xarxes mòbils i internet estan saturades i funcionen amb limitacions.

Reaccions des d’Andorra

La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, va utilitzar les xarxes socials per expressar el dol a les “famílies de les víctimes i tots els afectats pels atemptats terroristes [...] a Sri Lanka”. En el seu missatge Ubach citava el tuit de Govern en el qual posava a disposició un telèfon d'emergències consulars.

tracking