Preikestolen, Noruega

El púlpit de la immensitat

El púlpit de la immensitatC.A.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Una bona excursió muntanya amunt, totalment factible per als que estiguin avesats a fer caminades i que transcorre en bona part per una senda de pedres amuntegades naturalment en forma d’escala, és l’avantsala del que ofereix el magnífic Preikestolen noruec (la roca del Púlpit, en la traducció al català). Un cop enfilats en aquesta estructura rocosa en forma de plataforma, les imponents vistes que s’hi observen deixen el cor gelat. I és que no en va aquesta és una de les atraccions més visitades del sud de Noruega, amb més de 200.000 turistes cada any (alguns assoleixen el cim esbufegant, també s’ha de dir). Tot per veure des del capdamunt de la roca immensa que s’aixeca a més de 600 metres sobre el Lysnfjord les imponents panoràmiques de la Noruega dels fiords. La dels paisatges creats després d’una successió d’edats de gel i que, expliquen els oriünds, no han variat gaire des de les èpoques en què van arribar-hi els primers assentaments humans.

De fet, la majoria dels que s’apropen a la roca del Púlpit, i ara que estem en l’era supertecnològica, ho fan armats amb càmeres de foto, vídeo i mòbils per no perdre-se’n detall. Ja se sap, tot per captar la foto més espectacular per poder presumir després a les xarxes. No és una forma de parlar: literalment hi ha cua per fotografiar-se a l’extrem de la roca malgrat que només abocar-s’hi l’estómac boti de la impressió, fent postures d’equilibri, salts a l’aire en grup, o petons d’enamorats amb la immensitat de fons. Sense més protecció que la que dóna la pròpia consciència responsable, encara que hi ha qui s’arrisca massa i alguna mort s’han hagut de lamentar.

Un cop amunt, val la pena, però, no quedar-se a la zona del Púlpit i pujar una mica més. Per evitar turistes i per quedar-se amb una instantània aèria millor.

Amb tot, fer l’ascensió de dues hores fins al Preikestolen no és sempre garantia d’èxit. La canviant meteorologia noruega bé pot fer la punyeta i, si la boira té ganes de treure el cap, la foto pot quedar eclipsada per un núvol immens. Això sí, amb un halo de misteri fantàstic.

RECOMANEM

Fer una passejada per la ciutat d’Stavanger, a la regió on s’aixeca el Preikestolen. Ciutat portuària, se la coneix com la capital noruega del petroli i també seu universitària.

tracking