Sergi Blanch

“Els artistes han de tenir una relació directa amb el públic”

Un artista català de ‘quilòmetre zero’. Va començar sent l’‘Home penjat’ i versionant clàssics del ‘folk’. Com a Sergi Blanch ha guanyat el concurs de La Fada Ignorant, escenari que ja ha trepitjat diversos cops.

“Els artistes han de tenir una relació directa amb el públic”

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Enhorabona!

Gràcies!

El premi comporta la gravació d’un EP amb cinc temes propis, una oportunitat?

Per a mi era un moment ideal perquè estava ja enfocat en la creació de temes i pensant ja en un futur disc. A més, he començat un bloc on explico el procés de composició i gravació dels temes, així que totes les estrelles s’han alineat perquè just estava començant el bloc i guanyo el concurs.

I la idea del bloc? Internet és una manera potent de donar-se a conèixer?

Penso que els artistes han de tenir una relació directa amb el seu públic. I vaig pensar que el bloc era una cosa ideal per a mi perquè m’agrada molt comunicar, compartir i de fet m’he preguntat moltes vegades: per què fas música? Doncs per compartir, per compartir la meva experiència.

Aquesta relació amb el públic és més propera pel fet de ser cantautor?

Al final qualsevol que fa cançons pròpies és cantautor perquè canta les composicions pròpies. Però sí que hi ha un punt més, i a la Fada, al concurs s’ha vist, com tots els intèrprets explicàvem una mica què volíem dir amb aquesta cançó, amb aquesta lletra, no només és “musicalment m’agrada però no entenc el que dius”. Que tot vagi en el mateix camí, la persona que ho canta, el que explica, com ho canta i la cançó.

Són fonamentals els locals que ofereixen música en directe?

Locals com la Fada amb una audiència que ve a escoltar, que té un respecte a l’artista, no n’hi ha gaires. A moltes sales, sí, fan música, però potser tot és molt sorollós. Crec que la gràcia està en l’autogestió, nosaltres estem fent concerts a casa i estem buscant una alternativa a les sales perquè penso que tot està molt sobresaturat i al final el que t’ofereix una sala moltes vegades és un tracte no gaire equànime.

Concerts a casa?

Vivim en una casa a Barcelona, li diem Casa Far, i vam decidir, com que l’espai és molt bonic, convertir l’escala en un sala de concerts, fem uns concerts de petit comitè per a unes 25 persones.

I com va?

Està funcionant molt bé, hi han passat cent i pico persones, i són concerts molt especials perquè es fan molt de tu a tu.

Com fa aquesta evolució de les versions en anglès als temes propis en català?

Sempre he estat guitarrista en altres projectes i un dia vaig començar a tenir l’anhel de cantar les meves cançons, però sóc una mica lent i el primer pas va ser fer les versions que a mi més m’identificaven, sobretot clàssics del folk nord-americà. Vaig fer molts concerts i hi afegia nous temes en català fins que poc a poc el material ja va ser suficient

tracking