Nilton Breinis

“Hem d'estar a punt per als fills i nets de grans fortunes”

Nilton Breinis és el responsable de la filial d’Andbank al Brasil des de fa 10 anys. Aquests dies és a Andorra per participar a la convenció anual de l’entitat. Veu amb optimisme el futur del seu país.

Nilton Breinis, director d'Andbank al BrasilFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treballa a l’economia més gran d’Amèrica Llatina. En quin estat es troba avui?

Ara estem tornant a ser el Brasil que volíem ser.

Ho diu pel canvi de govern, de Rousseff a Temer?

El nou govern està fent molt bona feina. Estem en un moment polític dur. La corrupció s’està atacant fortament i s’estan fent reformes econòmiques. Tot plegat ens portarà a tenir un bon 2017 i un millor 2018.

En què es nota aquesta millora?

Els polítics involucrats en la cor­rupció estan sent investigats i estan anant a la presó. I l’equip econòmic ja té uns objectius de despesa, es fan plans de reestructuració de les pensions, un pla tributari, fiscal i de tot. Estem en el bon camí.

Com influeix l’estat global al món de la banca privada?

El Brasil és un país de 200 milions de persones. La banca privada som potser un 5% de la població. És la que menys ha notat els problemes que ha patit el Brasil. Qui ho ha notat més són els més desafavorits. La banca privada va bé perquè els interessos ara són alts i la gent deixa d’invertir a l’economia real per invertir en bancs.

Quins són els principals desafiaments que té?

Per mi un dels més importants és la tecnologia. La banca privada clàssica és un model que per mi està pràcticament mort. Hem d’estar a punt per a les noves generacions, per als fills i els nets de les grans fortunes.

En quin sentit?

En tots. Per la seguretat, per l’agilitat, la imparcialitat, els costos... Tot. El temps és molt important. Als nostres avis i als nostres pares els agradava estar en una oficina amb els banquers privats. Avui, no. Els fills volen estar amb el mòbil mirant com està el mercat en aquest precís moment.

Com és un inversor tipus del Brasil?

Hi ha una gamma gran. Tenim des del grup afluent, que són els inversors d’un milió de reals, fins a les grans famílies amb molta plaça. Però cuidem bé dels primers, perquè seran les grans fortunes de demà.

Com han canviat el país els Jocs Olímpics de Rio?

Han canviat Rio per sobre de les expectatives que hi havia. Però a la resta del país s’ha notat poc i penso que tenim coses més importants a fer al país que els Jocs.

No creu que han donat un bon impuls a la ciutat?

No tant com Barcelona, que per mi és el millor exemple que hi ha. El Brasil necessita escoles, hospitals, seguretat, etcètera.

Al Brasil Andorra és coneguda o ha d’explicar sovint què és?

No, no és coneguda. Però en aquest petit cercle de la banca sí que sona. I també és coneguda per les estacions d’esquí!

El ‘cas BPA’ ha arribat?

No, no ha arribat. Va suposar un breu a la premsa. De fet, ni tan sols els clients n’estaven al cas, només alguns.

tracking