Raquel Muñoz i Irene Talló
“Fins ara, les comparacions han estat sempre elogioses”
Ressons de la vella Irlanda. Amb un EP editat i un disc en preparació, el duet Kinsale ve de Terrassa per encetar el cicle Vermut Fest al Glops Palau (a les 11 del matí) i actuar aquesta nit a La Fada Ignorant.
A les dues actuacions cantareu els temes de l’EP?
I. T.: Per bé o per mal, dels temes de l’EP només n’han sobreviscut un parell als directes. R. M.: Durant els darrers mesos han anat sorgint cançons noves que, tot i que encara no hem enregistrat enlloc, ja s’han anat fent lloc al repertori. Tampoc hi faltaran versions d’artistes que ens inspiren, sempre adaptades al format Kinsale!
D’on neix la predilecció per la música folk d’arrel irlandesa?
R. M.: Neix de manera involuntària, suposo que a partir de les influències que hem anat rebent (The Cranberries, Sinead O’Connor, The Corrs...). Tot i que la nostra música també hi ha influències del folk britànic i americà.
Amb tants bons grups com hi ha en aquesta parcel·la musical, us preocupen les comparacions?
I. T.: Tot i que les comparacions siguin inevitables, no creiem que cap hagi estat un problema fins ara. De vegades ens diuen que les nostres veus recorden a tal o a qual cantant, però gairebé sempre des de l’admiració. Està clar que seguim buscant i definint el nostre estil, però creiem que Kinsale té alguna cosa especial que tard o d’hora ens pot arribar a fer destacar dins l’escena musical.
Els temes que canteu, els componeu conjuntament?
R. M.: Gairebé mai componem juntes, sempre partim d’idees desenvolupades en més o menys mesura per una de les dues. Treballem aquestes idees plegades intentant acabar d’arrodonir-les i veure quin rol tindrà cada una dins la cançó, com plantegem les harmonies vocals, etc.
A l’EP predominen els temps mitjos, és l’estil en què us sentiu més còmodes?
I. T.: El cert és que ens va sortir de forma molt natural, ens sentíem còmodes en aquell moment. L’EP no és un treball excessivament meditat: volíem enregistrar les cançons que feia temps que portàvem als nostres directes perquè la nostra petita audiència pogués adquirir-ne còpies, tant físiques com digitals; un pas que era molt necessari per començar a moure la nostra música.
Quan vau començar el 2012, quin horitzó us vau fixar?
I.T. En aquell moment no ens vam fixar cap meta, vam iniciar el projecte perquè, després d’haver tocat juntes durant gran part de la nostra adolescència, ens agradava el que fèiem i volíem compartir-ho. L’objectiu principal era aconseguir concerts i seguir escrivint.
R. M.: Ara que el projecte ha anat creixent, la pròxima meta és enregistrar el nou àlbum en què estem treballant i descobrir fins on ens porta. Tant de bo poguéssim dedicar-nos-hi algun dia!
Podeu avançar cinc cèntims d’aquest nou disc?
R. M.: ‘Out of focus’ (títol provisional, però amb bastants números de quedar-se) serà un àlbum conceptual i no només un recull de cançons. A més, comptarem amb una banda que ens ajudarà a descobrir un nou ventall de dinàmiques i sons que fins ara no havíem treballat mai. I no descartem que hi hagi algun convidat!