Albert Moya

“Els joves no passen de tot, els preocupa l'incivisme”

Coneix de primera mà els interessos dels joves. 36 anys. Va coordinar la gravació d’una campanya de sensibilització sobre la tinença d’animals i destaca que ha servit, també, per conscienciar els adults.

“Els joves no passen de tot, els preocupa l'incivisme”

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Va ser fàcil implicar els joves per fer la campanya?

Sí, perquè era una proposta del Consell d’infants. I ho vam estar treballant amb temps. Vam començar a parlar del tema, després vam buscar frases i el lema i ho vam fer en diferents etapes. Tot de cop hauria estat més complicat. A l’hora de gravar tenien una mica de vergonya, però ho van portar bé.

Ja estava previst fer el vídeo?

No, va ser proposta del Punt Jove. Vam pensar que seria ideal fer un vídeo per a la campanya de sensibilització.

Ha tingut gaire ressò la campa­nya?

Sí, la vam penjar al Facebook del Punt Jove i a les xarxes socials, i la veritat és que ha tingut força visites.

Des del Punt Jove intenten fer activitats per implicar-los?

El que intentem és fer moltes activitats amb rerefons i objectius que els serveixin per al dia a dia. I llavors ho transmeten als més petits, als germans o a les famílies.

Quina és la millor manera de motivar-los?

El millor perquè s’involucrin és parlar amb ells i que vegin que les seves propostes i el que ells tenen ganes de fer el comú i el Punt Jove ho tiren endavant. Que les seves propostes no es queden en un paper, sinó que veuen que el que ells diuen es compleix.

Si s’hi impliquen els més petits, també s’ajuda a fer que els adults reflexionin?

Sí, per això el lema de la campa­nya era Si tu no ho fas, com vols que ho faci jo? Si ells veuen que una persona adulta, els seus pares o els amics més grans que tenen un gos no respecten les normes de civisme, llavors ells que van darrere nostre tampoc ho faran. La idea que teníem era poder conscienciar també els adults.

Treballar amb noves tecnologies i xarxes socials és un al·licient? Les utilitzen gaire?

Sí. Aquí tenim Twitter, Facebook, on pengem les activitats que fem, i també tenim Telegram. Tenim un grup i comuniquem les activitats que fem.

Els serveix de via de comunicació? O es comuniquen més presencialment?

És més presencial, el dia a dia, estar amb ells, parlar, si tenen algun dubte me’l transmeten. Els consulto també sobre les activitats. És una manera que se sentin representants i que la seva opinió compti.

Quines són les preocupacions dels joves?

Sembla que no però els preocupa bastant el tema de l’incivisme, la gent que surt de festa i fa malbé el mobiliari públic. També altres temes que tracten a l’escola, com el bullying. Sembla que passen de tot, però en realitat els preocupa.

És curiós, perquè sovint l’incivisme va lligat als joves.

Sí, sí. Potser saben que un company seu ho ha fet, que ha trencat una paperera o el que sigui, i ells llavors diuen: “Ostres! Has vist què ha fet tal persona?” S’adonen de tot el que passa.

tracking