Platja de Cavalleria

Una posta del sol captivadora

Una posta del sol captivadoraFrank Robert

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les vacances d’estiu són sinònim, en la majoria dels casos, de platja. Treballar dur durant l’any per –com a recompensa– poder estar uns dies gaudint del mar, la sorra, la brisa i sobretot combatre les altes temperatures amb un capbussó o un geladet. Ara bé, la pregunta pu-nyent seria: per què els europeus sempre s’imaginen en un país caribeny envoltats de paisatges d’aigües cristal·lines, arena blanca, palmeres, espècies marines curioses i un refrigeri ben fred de pinya colada?

Les Illes Balears d’Espanya, a menys d’una hora en avió des de l’aeroport del Prat de Barcelona, no tenen res a envejar, i sense cap mena de dubte plantar-s’hi és eternament més assequible que creuar per aire l’Atlàntic. Per exemple l’illa de Menorca també es podria definir, amb arguments vàlids, com un paradís per als amants de les platges. La famosa platja de Cavalleria es troba a la zona nord, allunyada de les urbanitzacions, té més de 500 metres de longitud i està considerada pels experts en la matèria com una de les més maques. En època de temporada alta, és a dir, a l’agost, és complicat gaudir-la perquè s’hi acomoden força turistes, tot i que progressivament es va reduint l’amplada perquè l’aigua guanya terreny. El mes de setembre és el millor per anar a passar el dia a aquesta platja verge, ja que no hi ha pràcticament ningú i romandre-hi tranquil·lament, tenint en compte l’espai, no té preu. Per arribar-hi el millor és fer-ho en cotxe o moto dirigint-se al Mercadal per la carretera principal de Menorca. Un cop allà s’hi troba pàrquing de sobres –i gratuït!– des del qual a dos minuts a peu hi ha unes llargues escales de fusta per accedir a la platja de Cavalleria, en la qual, per cert, la sorra és gruixuda i compta amb una zona de roques.

Una mica abans de les nou de la nit el sol es pon i el recomanable és deixar la costa i pujar, sempre amb precaució, a les muntanyes del darrere que l’escorten per així apreciar una posta del sol captivadora i hipnotitzant. Un moment per estar en parella, família o fins i tot amigues i amics i prendre fotografies d’un record, probablement inesborrable.

Recomanem

Cala Pregonda

A poc més de mitja hora en cotxe i un pèl més en moto de la platja de Cavalleria es troba la cala Pregonda. S’hi accedeix a peu amb esforç, però recompensat.

tracking