La competència dels PirineusArnald Sanllehy

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

’acord que mostrar una muntanya alpina a un país pirinenc pot ser com ensenyar una samarreta del Barça a un del Madrid, però el cert és que Kampenwand, a pocs quilòmetres de Munic i a tocar de la frontera amb Àustria, ofereix unes vistes impressionants sobre la vall que la banya, perquè mirant a baix, des dels seus 1.600 metres d’altitud es pot contemplar l’immens llac de Chiem amb els seus tres illots i la ciutat de Rosenheim. A la cima, a la qual es pot arribar fent una excursioneta més o menys entretinguda –i cansada– o amb el sempre còmode telecabina, es barregen les dues classes de persones que volen admirar els paisatges.

Perquè més enllà dels caminants, hi ha la classe de persones que pugen a la muntanya vestits de manera impol·luta, amb la seva americana, els seus mocassins i la seva gomina. Al costat els acompanyen senyores vestides còmodament però amb xancletes o, per què no, amb tacons. També existeix l’element intermedi: qui va amb roba còmoda però no puja ni mitja rampa. És d’aquells que prefereixen pujar còmodament i després s’atreveixen en les baixades perquè es pensen que són més senzilles. Error, ja que els pendents són pronunciats i en el trajecte caldrà esquivar uns quants ciclistes que baixen volant, com si els empaités algú. Per contra, els soferts escaladors amb prou feines avancen i necessiten força temps per recuperar-se de l’esforç un cop han aconseguit l’objectiu.

El temps a la cima del Kampenwand és fred malgrat que hi toqui el sol. Hi ha una petita capella al costat de l’estació del telecabina i just al costat, una immensa creu cristiana que domina la zona. Com a bona zona turística hi ha uns bancs de fusta per poder descansar i fer l’entrepà per agafar forces i emprendre el difícil camí de baixada, deixant enrere el preciós paisatge alpí. També es poden fer caminades, curtes, això sí, i veure els dos vessants dels Alps, encara que la que dona a Baviera té un sabor especial... o és un eslògan d’un altre lloc?

En definitiva, nostàlgics de la muntanya, aquí us hi trobareu com a casa.

Recordem

Neuschwanstein

Aquest castell, que es troba al nord de Munic, és dels racons més visitats, ja que el perfil de la seva estructura va servir per inspirar el logotip de la productora Disney.

tracking