Manel Guerrero

“Volem que el sector dels videojocs sigui professional”

Organitzador de les competicions de videojocs electrònics La Massana acull dissabte el segon torneig d’aquesta disciplina, en què prendran part jugadors que aspiren a convertir-se en professionals en el futur.

“Volem que el sector dels videojocs sigui professional”Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Quants jugadors participaran al torneig de la Massana?

N’hi haurà 32 del FIFA i 32 del Clash Royale. Tots els participants seran nacionals però s’hi pot apuntar tothom. Ha estat una iniciativa promoguda pel Punt Jove de la Massana i els col·legis.

El format serà el mateix que la primera competició que van organitzar a l’octubre?

Sí, es farà per eliminatòries fins a la final.

L’àmbit dels videojocs està en auge mundialment. Quants jugadors potencials creu que hi pot haver al Principat?

Gràcies als càlculs que hem fet a través dels formularis de la pàgina web per estudiar a quins jocs juguen i les hores que hi inverteixen, crec que actualment hi ha més de 150 jugadors potencials.

En quin punt es troba la creació d’una lliga de videojocs electrònics al país?

El projecte de lliga està avançat. No sabem si la posarem en marxa al desembre o al gener, però la intenció és començar una competició regular amb el Clash Royale i si trobem alguna subvenció o un patrocinador, també en faríem una del FIFA.

Quin sistema tindrà aquesta competició?

Seran tres mesos de competició repartits en 24 jornades. Els jugadors competiran entre si a través d’Internet un cop per setmana i les partides es podran seguir en directe. Atès que enguany és la primera edició, abans de començar la lliga també es farà un draft per seleccionar els 32 millors jugadors. Ningú quedarà exclòs de les competicions però l’objectiu és establir diferents divisions per tal que el nivell entre els participants sigui similar.

Vostè nota un auge de participants dels videojocs electrònics a Andorra?

La gent hi juga. El que volem és incentivar que el sector pugui arribar a ser professional per tal de crear clubs i involucrar empreses del país. També tenim previst crear, mentre duri la lliga, un parell de competicions presencials que no serien puntuables per a la lliga.

El fet que els jocs electrònics puguin ser una disciplina olímpica creu que encara els pot ajudar a tenir més ressò?

Sí, es parla d’incloure el joc League of Legends com a disciplina olímpica, però no se sap si serà per als Jocs Olímpics de Tòquio, el 2020, o per als de París, el 2024. Això ajudarà un sector en què ja juga molta gent i que no para de créixer.

Fa sis anys de la creació de l’empresa What You Play, que organitza els diversos esdeveniments. Quina valoració fa del recorregut de l’entitat?

Ara comencem a notar la diferència. En els últims anys hem organitzat esdeveniments al país, però de cara a Andorra era bastant complicat explicar el sector i fer entendre que hi havia professionals dels videojocs. Ara ens costa menys perquè ja és notícia i és més evident. Els esdeveniments que organitzem ens permeten arribar als joves.

tracking