Guillermo Jauregui

“Jugar en una Copa Davis a aquesta edat és un honor”

17 anys i des dels 6 amb una raqueta a la mà. Va debutar fa dues setmanes representant Andorra en una Copa Davis a Bulgària, on va agafar molta experiència per a un futur que, espera, estigui lligat al tennis.

“Jugar en una Copa Davis a aquesta edat és un honor”

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Té 17 anys i ja ha participat en una Copa Davis. No està gens malament...

Està molt bé perquè soc molt jove i jugar en una Copa Davis amb aquesta edat és un honor. Agraeixo molt que m’hagin donat aquest vot de confiança i m’hagin deixat participar-hi.

Com li van comunicar que volien comptar amb vostè per a la Copa Davis?

Primer em van dir que hi podria haver alguna opció i vaig començar a entrenar molt. Un dia em va arribar una carta de la federació que deia que estava seleccionat per participar-hi i estava dins de l’equip.

Havia jugat contra gent de tant nivell abans de la Copa Davis?

No, mai. Bé, he jugat amb el Laurent (Recouderc), que és el meu entrenador, i amb el Jean-Ba (Poux), que són dos grans jugadors. Però d’aquest nivell, contra algú que actualment és el 300 i escaig del món, no ho havia fet mai. I està molt bé poder jugar contra aquesta gent perquè ho fan molt bé i jo he guanyat molta experiència.

Què va ser el millor d’aquesta competició?

A part d’anar amb els meus companys, que hem gaudit molt, veure tot el nivell que hi havia, el que em queda per aprendre, el que he d’entrenar per poder assolir aquell nivell i sobretot l’experiència que vaig agafar. Va ser inoblidable gràcies al suport dels companys.

Què és el que li aconsella tot un exnúmero 124 del rànquing ATP com és Laurent Recouderc?

Ell va jugar al màxim nivell i ara m’intenta ajudar a mi com van fer amb ell a la seva època. M’aconsella sobretot coses a nivell mental, quin caràcter he de tenir a la pista, com m’he de comportar, què he de pensar en cada moment... Sempre em motiva, i si un punt surt malament, me n’he d’oblidar i anar pel següent. Sobretot això m’ho repeteix bastant.

Es veu dedicant-se al tennis?

Jo ara estic estudiant, però estic entrenant molt i m’agradaria, potser, anar als Estats Units o a algun lloc per poder compaginar els estudis amb el tennis. Sobretot vull continuar amb el tennis, és igual on, perquè encara no sé ben bé on vull anar, però tinc clar que vull seguir quan acabi el batxillerat. Hauré d’analitzar les sortides que tingui i tot, però és el que m’agradaria.

Com veu el nivell del tennis a Andorra?

No hi ha gaire mal nivell, però és normalet. Per aconseguir un alt nivell s’ha de començar des de petit, entrar a una federació que et pugui ajudar i fer molts entrenaments. Però clar, aquí a Andor­­ra és complicat perquè som poca gent i hi ha pocs clubs. Són factors que no ajuden, però sempre hi pot haver jugadors molt bons, com per exemple la Vicky (Jiménez). És una noia jove que ho està fent molt bé. Tot és possible i tot­hom pot tenir un gran nivell si es motiva i entrena. També aquí és complicat pel tema del clima perquè dificulta els entrenaments.

tracking