Notting HillM.M.V

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Notting Hill no és només una pel·lícula. La comèdia romàntica de Hugh Grant i Julia Roberts ha contribuït a fer més famós i bulliciós un exclusiu i cosmopolita barri de Londres amb identitat pròpia des de fa moltes dècades, on les luxoses cases victorianes es van tenyir de color per l’arribada d’immigrants del Carib, especialment de Jamaica, a mitjan segle XX. Centenars de turistes compleixen amb un dels reclams a la capital anglesa i recorren els tres quilòmetres de Portobello Road, el carrer que vertebra el barri i per on s’estén el multicultural mercat, interminable per la quantitat i varietat de productes que s’hi poden trobar. Si és dissabte l’oferta es multiplica amb les botigues i parades d’antiguitats i segona mà referents cada dia i moltes més de fruita apetible de tot el món, menjar, músics i mims que transformen l’espai. Milers de turistes passegen intentant reconèixer la façana blava de la llibreria de viatges on neix la història d’amor entre Ana i William, que és en realitat una sabateria, i immortalitzant cases de tots els colors. O detalls de curioses peces de porcellana molt britàniques, càmeres de fotos, soldats de plom, segells, monedes o rellotges, i si hi coincideixen a l’agost, amb el Carnaval.

Superat el llarg tram d’objectes comença el de productes frescos i la flaire de les primeres parades de menjar. Xurros, fish and chips, broquetes de moniato, de fruites, sucs naturals, dolços anglesos, samoses africanes, pizzes, empanades argentines, burritos mexicans, paella, sushi, plats ben picants de Ghana. Diversitat culinària que els passejants tasten mentre caminen o asseguts en algun pub si tenen la sort de trobar lloc. El llarg recorregut al mercat de Portobello es completa amb roba de segona mà per a tots els gustos i un racó gastronòmic de nou sorprenent amb menjar i beure per omplir una amplíssima carta internacional d’àpats africans, asiàtics, americans i europeus cuinats allà mateix. I per arrodonir la jornada, res millor que descansar al proper Hyde Park, en un racó de Kensington Garden, emulant el final feliç de la cinematogràfica Notting Hill.

Recomanem

Les antiguitats van donar fa un segle renom al mercat de Portobello, on els amants del col·leccionisme tenen l’oportunitat única de buscar en un amplíssim aparador la peça desitjada.

tracking