Dany Faccio

“Hi ha gent que es refia més d'un llibre que d'un web”

Presenta ‘Manual ilustrado del singlutenista’, avui a les 19.00 a la Fnac 30 anys. Ha convertit en la seva professió el fet d’explicar què és el gluten, com afecta les persones celíaques i què es pot fer per conviure-hi. Té un web, una escola ‘on-line’ i ara ha escrit un llibre

“Hi ha gent que es refia més d'un llibre que d'un web”

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Abans que res, què és ‘Singlutenismo’, el seu projecte de vida?

Va començar com un blog però avui és un web on recopilo tota la informació que pot ser d’interès per a les persones celíaques. Per exemple, detallo receptes, escric informacions d’actualitat, qüestions i novetats mèdiques i fins i tot, un apartat referent als viatges.

La celiaquia segueix sent, avui en dia, una gran desconeguda?

Per sort cada vegada menys però pensi que s’estima que l’1% de la societat europea ho és, però a més un 75% dels casos encara no s’han diagnosticat, i això és el més interessant. Cal seguir treballant i informant la gent perquè se sàpiga què és, com conviure-hi i demostrar que no impedeix res.

Per això presenta avui el seu llibre, ‘Manual ilustrado del singlutenista’.

Exacte. Després d’anys treballant a la pàgina web, em vaig adonar que em faltava encara un recurs per arribar a més persones. Al principi vaig pensar en un curs, però després em vaig decidir per escriure el llibre i que fos un catàleg de tot el que hi ha a internet.

Sent tan jove, es diria que ha fet el salt a la inversa, és a dir, passar del digital a l’analògic.

Perquè vaig veure que no arribava a molts grups de població. Hi ha molta gent que encara es refia més d’un llibre que d’un web, i per exemple, no puc dir-li a la meva àvia que es llegeixi el web. Pensant en ells i en l’accessibilitat a la informació, és la raó per la qual vaig acabar fent el llibre.

El va finançar per Verkami.

I la resposta va ser espectacular. No sabia si realment molta gent estaria interessada en el llibre, per això ho vam fer. A la meitat del termini, ja teníem els diners que necessitàvem, i el que més em va impactar és que, per exemple, oferíem recompenses com ara anar a un restaurant, i molta gent que no vivia a la ciutat, i que per tant no hi aniria, donava aquesta quantitat igualment.

També té una escola ‘on-line’.

De nou per la resposta de la gent. Una de les activitats que oferim són tallers de cuina i a vegades rebem peticions que no podem assumir, per això, perquè tothom pugui formar-ne part, la vam obrir el 2016.

És nascuda a l’Argentina, criada entre Oviedo i València, resident a Madrid i a altres ciutats com Varsòvia o Mèxic. Què li sembla Andorra?

Molt bonica (Riu). Ja hi vaig ser l’any passat a la I Jornada sense gluten, unes conferències i tallers, organitzades per Celicooking. Vaig participar en una activitat on fèiem pa sense gluten i va venir molta gent, la veritat.

Tindrà temps de gaudir una mica més del país?

Espero que sí. Marxo demà i fins a la tarda no tinc la presentació, així que tinc unes quantes hores per aprofitar. Veurem què faig.

tracking