Sonia Lanau

“Sense la confiança de la gent no ens n'hauríem sortit”

L’Escola de Música de la Seu fa 20 anys i ho vol celebrar amb vint concerts dels alumnes i professors al llarg del curs, la major part als carrers i places de la ciutat, per agrair el suport ciutadà rebut en aquests temps

Sonia Lanau, directora de l'Escola Municipal de Música de la SeuM.V.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Organitzar vint concerts al llarg del curs deu ser tot un repte.

Tampoc no tant. Habitualment ja fem força actuacions durant el curs, i per celebrar el vintè aniversari vam pensar que una bona manera de compartir-ho amb tota la gent de la Seu era fer coincidir els anys amb el nombre de concerts.

Tot i que, segons el programa, en faran més de vint.

N’hi ha alguns que els comptem con una mateixa activitat encara que, de fet, són més d’un concert, com ara els Petits Concerts de Nadal: entre dilluns 17 i divendres 21, cada tarda, de 17.30 a 19 hores, hi haurà un concert diferent en un indret diferent de la Seu a càrrec dels alumnes de l’escola. O com la festa final, al juny, de la qual puc avançar que hi haurà convidats molt especials.

Com compaginen l’assaig dels concerts amb els exàmens i la marxa normal del curs?

Pels exàmens no hi ha problema perquè són al gener, i pel que fa als assajos, el que fem és integrar bona part del repertori de cada nivell dins de les assignatures del curs, de manera que els sigui més assequible als alumnes.

Com ha estat el camí fins arribar al vintè aniversari?

Pensi que l’escola va començar amb 80 alumnes i vuit professors i ara som uns 250 alumnes i gairebé una vintena de professors. Ha estat una evolució molt gran, i sense la confiança que ens han fet durant tots aquest anys tant l’ajuntament com la gent de la ciutat segurament no ens n’hauríem sortit.

A la presentació del programa de l’aniversari deia que l’escola ha d’esdevenir un referent cultural a la Seu. No ho és ja?

L’escola ha anat guanyant pes en la vida cultural de la ciutat, però voldríem que encara hi fos més present. La música es gaudeix tocant: és gratificant veure que hi ha grups vocals i instrumentals que continuen junts després del seu pas per l’escola, i com, des de fa uns anys, als concerts dels alumnes, a més dels pares, hi ha també part del públic sense cap vincle amb el centre. Volem seguir impulsant aquest vessant, tot i la dificultat que suposa que els joves que volen continuar estudis han de sortir a fora.

Junt amb les escoles de Berga i Puigcerdà van constituir el Conservatori de Música dels Pirineus; què aporta aquesta iniciativa als alumnes de la Seu?

Des del punt de vista acadèmic, entre d’altres coses ens permet expedir titulacions oficials, cosa que no podem fer com a escola perquè la formació que impartim no se’ns reconeix com a ense­nyança reglada. També és força positiu el contacte dels alumnes dels tres centres i poder formar part de l’orquestra simfònica del conservatori, que aplega uns 90 músics i ja ha assolit un repertori de cert nivell, així com de les dues corals, també amb més de 80 cantaires cadascuna.

tracking