Ramon Fauria
“El poder de tenir influència és vital, no professional”
Convidat a la sisena edició de l’Espai Diari d’Andorra-Deloitte. Aquest advocat va abandonar la carrera professional per dedicar-se a treballar la motivació dels altres i per descobrir el poder de la ment. Oferirà dimarts vinent una xerrada a l’Art Hotel de 19 a 21 hores.
Què esperen de vostè les empreses quan li demanen una xerrada o un espectacle?
Cadascuna té les seves necessitats i intento adaptar-m’hi en funció del propòsit de cadascuna, però principalment em demanen que els ajudi a transformar el talent del personal i a gestionar el seu estat mental i les seves emocions per optimitzar el rendiment i el benestar al màxim.
En quins punts incideix?
Bàsicament em moc en tres àrees: la transformació del talent, la comunicació estratègica de marca i l’entreteniment, però també entro en el vessant del lideratge, de l’empoderament o del desenvolupament personal.
Quines característiques ha de tenir un líder?
N’he estudiat molts i també persones influents i he vist que alguns ho són perquè a través de l’emoció, de la comunicació verbal i de la no verbal, i de la mentalitat, aconsegueixen influenciar la resta. Moltes vegades són petits aspectes que tots nosaltres coneixem però que no sempre sabem com explotar.
Hi ha persones que neixen líders o qualsevol ho pot ser?
Tendim a pensar que la influència és només dels poderosos però qualsevol persona té la capacitat per fer-ho. El poder d’influència és una habilitat professional, no vital, i moltes vegades es demostra en detalls que passen desapercebuts.
I com s’arriba a ser una persona influent?
Treballant la ment, que és l’arrel de la transformació del talent, i la comunicació estratègica de marca, que és com es fidelitza i s’emociona. En aquest sentit, sempre aplico el meu lema, que és que la ment ho és tot, i això es veu per exemple en els esportistes d’elit, els quals cada vegada més contracten coachs per treballar la ment i les emocions.
Un espectacle de mentalisme li aporta valor afegit?
Crec que sí perquè és una combinació bastant potent i em permet integrar dinàmiques més divertides, a part de compartir idees i conceptes motivacionals més tècnics.
Vostè era advocat i ara mentalista i ‘coach’. Per què va fer aquest gir tan gran?
Fa més de dues dècades que soc mentalista i sí, era advocat, però sempre m’ha apassionat saber com funciona la ment i com arribar a generar impactes positius sobre ella. Vaig estudiar, em vaig formar i ara intento aplicar aquests coneixements per aportar valor i donar noves eines i coneixement a les persones.
Quin retorn té de les seves conferències?
Molt positiu, em genera molta satisfacció saber que s’ho han passat bé i que els ha servit per emportar-se unes eines que fins ara no havien descobert i que podran fer servir tant en la seva vida personal com en la laboral.