El gran vigia del riu OurGerard del Castillo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Luxemburg, el Gran Ducat, està considerat un micro estat. Però, per les seves dimensions i habitants, potser no hauria de tenir aquesta consideració. Són prop de 600.000 els seus habitants i dins de les seves fronteres cabrien set microestats: Andorra, San Marino, Mònaco, Liechtenstain, Malta, Singapur i el Vaticà. Compta amb una nodrida xarxa de ferrocarrils, que l’any que ve, com la resta del transport públic, serà gratuïta. I pujant en un d’aquests trens, el que va de la capital a Diekirch, s’arriba a un dels castells més impressionants del centre d’Europa: el de Vianden. Mitja hora de tren i després vint minuts en bus et deixen a les portes del poble, al peu de la fortalesa. Per arribar a les portes del castell, toca caminar. Serien uns trenta minuts de pujada. A l’estiu, amb el bon temps, hi ha una segona opció: un telecadira des del poble fins a la fortalesa.

El de Vianden és el típic castell de conte de fades. Construït entre els segles XI i XIV aprofitant una antiga edificació Carolíngia, el castell que es pot visitar avui en dia va ser restaurat i reestructurat el segle passat. Va ser en els anys 70 d’aquell segle que es va decidir restaurar una fortalesa que va brillar durant l’època medieval sota el comandament dels ducs de Vianden i que va ser completament arrasada i abandonada al segle XIX. La visita al castell et porta des de la capella a una galeria amb arcs que proporciona unes vistes espectaculars de la vall fins a diverses estances com els dormitoris, el menjador o la cuina. Una manera de conèixer com es vivia a la fortalesa en els anys del seu màxim esplendor.

Ja fora del castell i recuperat amb una cervesa artesana que es pot degustar a les portes de la fortalesa, és imprescindible fer una visita a la resta del poble. Edificis medievals i esglésies de l’època et tornen a segles ulteriors de cavallers, princeses, soldats i pagesos. Prop de la frontera amb Alemanya, el riu Our creua Vianden i el converteix en un altre paisatge de postal conjuntament amb el castell. Aprofitant que s’ha d’anar a Diekirch per agafar el tren de tornada a Luxemburg, val la pena fer una visita al petit poble i admirar els seus edificis medievals.

RECOMANEM

La casa de Victor Hugo El poeta francès va passar diverses temporades a la localitat luxemburguesa. Encara hi ha la casa on va residir, un edifici visitable que mostra alguns objectes personals.

tracking