José Corbacho

“Qualsevol excusa és bona per visitar el Principat”

Protagonitza l’encesa de les llums d’Illa Carlemany aquest vespre. Original de l’Hospitalet de Llobregat. Va estudiar Ciències de la Comunicació però s’ha dedicat al món de la faràndula, entre el teatre i la televisió. Té previst portar el seu monòleg a Andorra aviat.

“Qualsevol excusa és bona per visitar el Principat”J.C.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Vostè protagonitzarà la ja tradicional encesa de llums del centre Illa Carlemany. Té alguna idea de com es durà a terme?

Correcte. Bé, la veritat és que encara no ho tinc gaire clar, espero que tan sols s’hagi de prémer un botó i que no em toqui algun entroncament de lampista, ja que soc una mica sapastre i no vull provocar un incendi nadalenc.

Té previst dur a terme alguna mena d’espectacle o monòleg còmic?

I tant. Crec que serà una espècie de litúrgia,ja que considero que és un ritual bastant bonic de cara al Nadal, i encara que no sigui un pregó de festa major li donaré un toc de faràndula. Si he de pujar només per donar-li a un inter­ruptor i que s’encenguin els llums potser seria una mica soso.

Quin coneixement té sobre la realitat al país?

Total, ja quan estava treballant a la companyia de teatre la Cubana algunes famílies ens explicaven com funcionava el país, i les amistats que tinc al Principat també em mantenen informat. Hi tinc una relació en què sempre estic connectat, i sobretot en període d’eleccions a Espanya.

En quin sentit ho diu?

Bé, Andorra es torna important i rellevant en aquell període, ja que aquí es poden publicar enquestes electorals quan a Espa­nya ja no es pot. Considero que tot i ser països diferents hi ha la sensació que tenim moltes coses en comú.

Hi ve sovint?

Sí, la veritat és que és estrany que no vingui un cop l’any com a mínim, i bé, qualsevol excusa és bona per visitar el Principat. També hi tinc amics i normalment hi pujo per aquest motiu. I ara l’excusa serà l’encesa de llums a Illa Carlemany.

Ve de visita per anar de compres?

Quan arriben aquestes dates sempre fas un intent de venir i aprofitar per fer les compres. Però és cert que les últimes vegades que he pujat ha estat més de relax i bé, si em dones un barnús i unes aigües termals soc la persona més feliç del món [riu].

Té al pensament algun projecte pròxim al Principat?

Doncs sí, tinc previst portar-hi el meu monòleg aviat. L’última vegada que hi vaig estar per feina va ser amb el Santi Millan i en Javi Sancho, i va ser una actuació superbonica i ens ho vam passar molt bé.

Quin projecte té en mans actualment?

Actualment em dedico a fer més teatre i estic participant en el musical La tienda de los horrores, que dirigeix l’Àngel Llàcer. Ara estem preparant la gira per Espanya de l’obra. I també duc a terme cada divendres al vespre el meu monòleg al teatre Poliorama, i bé, de tant en tant també faig algunes col·laboracions.

tracking