Ferran Troguet

“En un futur hi haurà bon nivell a la selecció”

Capità de la selecció juvenil d’Andorra 16 anys i els últims set jugant a handbol. El combinat tricolor ve de disputar el Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques, en el qual va quedar en la novena posició sense cap triomf

“En un futur hi haurà bon nivell a la selecció”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com valores l’experiència que vau tenir a Cantàbria al Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques?

L’experiència va estar bé, tot i que no vam poder arribar a guanyar cap partit, però vulguis o no ens ajudarà en la Lliga Catalana. També ens servirà perquè hi hagi més cohesió d’equip i també l’experiència de jugar contra gent que té més nivell.

Has vist potencial a l’equip de cara al futur, tot i no poder vèncer cap duel?

Sí, malgrat quedar novens i últims hem sabut donar tot el que podíem de nosaltres i adaptar-nos al rivals que teníem, fent un altre tipus d’atac i de defensa.

Què és el que va faltar per vèncer algun rival?

Va faltar estar al cent per cent els 60 minuts. Vulguis o no, el nostre equip no és una selecció com la de Cantàbria o la Rioja, per exemple, que són llocs més grans que Andorra i tenen més gent que juga i una selecció més àmplia.

Creus que us falta disputar més competicions internacionals, més enllà d’Espanya?

Potser ens falta això per trobar una manera d’atacar diferent i que ens ajudi també a disputar després la Lliga Catalana, i així pujar també el nivell individual i el col·lectiu.

Com veus el futur de la selecció absoluta? Si hi ha continuïtat dels jugadors actuals i d’altres que es vagin incorporant a l’equip, treballant des de la base, crec que en un futur hi haurà un bon nivell.

Et veus competint amb altres petits països més endavant?

Ho veig factible, però tot això treballant des de la base. Nosaltres som els que vam començar de veritat, ara es va més a les escoles i hi ha més nens a l’equip. També es va veient com hi ha més jugadors en categories inferiors.

Creus que l’handbol ja està arrencant quant a força al país?

Sí. Crec que abans la gent optava més pel futbol o l’esquí. Jo que entreno un conjunt cadet i infantil, veig que hi ha molta més base ara. L’any que ve seguiran pujant més jugadors i hi haurà més nivell en general.

Calen més clubs al país?

En general falten jugadors per formar més equips. Per això és important començar des de la base, i si podem fer una lliga a Andorra o un torneig, tot plegat millorarà molt.

Personalment, et veus amb un llarg recorregut com a jugador d’handbol?

M’agradaria molt. Però, és clar, aquí a Andorra perquè et vegin equips de fora, i també després anar fora del país, és molt més difícil tenir un llarg recorregut.

Tens pensat seguir fent aquest esport una vegada vagis a la universitat?

Si vaig a estudiar a fora m’agradaria continuar fent handbol.

tracking