Núria Castan

“Arcalís és una estació ideal per al 'freeride'

Primera temporada a la primera línia del Freeride World Tour. 22 anys i nascuda a Reus. La cita andorrana del Freeride World Tour serà especial per a ella ja que ha entrenat durant molts anys a Arcalís, que considera com casa seva

“Arcalís és una estació ideal per al 'freeride'N.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com arriba a la cita d’Arcalís del FWT?

Tinc bones sensacions. Soc en un lloc on he entrenat durant bastants anys. Tot i que les condicions de neu no són les millors intentaré gaudir, fer el que sé fer i no complicar-me.

Es marca algun objectiu, com un podi, per exemple?

Sí, evidentment tothom voldria ser al podi però el que vull de veritat és intentar acabar la baixada satisfeta amb el que tenia pensat fer i complir-ho. Arribar a meta sense haver tingut cap errada, i els resultats ja parlaran per si sols.

Ja ha entrenat sobre el terreny. Com l’ha vist?

Feia dies que no venia a Arcalís i sincerament m’ha sorprès bastant perquè encara estem al febrer i està tot molt pelat, falta neu i fa calor. A veure quina de les cares que tenien escollides per a la competició serà, potser es farà en una que es feia en júniors per assegurar-se, però hem d’esperar a veure si nevarà i què podem fer.

És optimista amb vista a poder fer la competició?

Crec que intentaran fer-la sí o sí. Hi ha uns quants dies de finestra per fer la prova per si neva esperar el dia ideal. Penso que sí que es farà i si no neva gaire hauran d’escollir una cara d’una dificultat més baixa per assegurar que hi hagi la màxima seguretat entre els riders.

Serà una cita especial per a vostè, oi?

Sí, vulguis o no a mi m’encanta l’estació d’Arcalís, ja hi he competit quan estava en júniors, en els qualifiers, que l’any passat vaig guanyar, també he estat jutge de júniors... Tinc bons records i jugar aquí, a casa, em dona bones sensacions.

Ha estat molts anys entrenant a Arcalís. Per què va escollir aquest lloc?

Arcalís i freeride van lligats de la mà. És una estació i una munta­nya que té molt de joc i també accés forapista sense haver de caminar gaire. És una estació que per a aquesta modalitat és ideal. Quan vaig començar a competir, aquests cinc anys que vaig estar aquí entrenant vaig millorar moltíssim.

També vivia a Andorra durant aquests cinc anys?

No, feia la temporada però venia els caps de setmana perquè estava estudiant i aleshores venia els divendres. Tant de bo. Aquesta temporada és la primera que estic vivint en un lloc de muntanya, a Benasque, i hi ha molta diferència en poder ser cada dia a la muntanya, perquè jo soc de ser més a prop de la platja.

Sobta que algú que és de més a prop de la platja es dediqui al surf de neu forapista.

Sí, tot va ser arran que els meus pares em portaven a esquiar quan era petita. Cada vegada veníem més sovint i em vaig acabar apuntant a un club. Al final es va anar incrementant més.

tracking