Joan Guillén

“La crisi ens ha fet veure que hem de treballar plegats”

Roses en transport públic Aquest Sant Jordi es recordarà com “un dels més emotius”, segons el Gremi de Floristes, amb iniciatives singulars com ara repartir roses als seients per a la gent gran del Metro i dels autobusos de Barcelona

“La crisi ens ha fet veure que hem de treballar plegats”J. G.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Des del Gremi feu un balanç “satisfactori” de la diada.

Estem molt satisfets de com han respost els ciutadans i de la professionalitat de les floristeries. Partíem d’una situació molt dolenta: fa un mes vam haver d’abaixar la persiana i les flors naturals que teníem a les botigues les vam haver de regalar perquè no es fessin malbé. Tot i així, molts floristes no volíem deixar passar Sant Jordi sense fer res, i per això hem treballat per organitzar diferents iniciatives, com “Sant Jordi als balcons”, adreçada sobretot als infants que s’han d’estar a casa; i també la campanya “Et portem la rosa a casa”.

Quina quantitat de roses estimeu que es van repartir?

Més de mig milió, segons les dades que teníem al final de la jornada. A més, a primera hora vam desar unes deu mil roses en tots els seients reservats per a la gent gran al Metro i autobusos de Barcelona, i també en vam dur a llocs on ens semblava que era important que hi fossin, com el Clínic i l’hospital de Bellvitge.

Tenia entès, però, que el mercat central de la flor a Mercabarna també havia hagut de tancar.

Sí, però tot i així han fet el possible, com també des del mercat central de Vilasar, per ajudar-nos que aquesta no fos una diada sense roses. I ha estat un èxit de col·laboració també entre els mateixos floristes, perquè aquells que rebien un encàrrec que no podien servir, ho comunicaven a un altre que sí que estava en disposició de fer-ho, i això és un pas molt important per al sector.

Per què?

Perquè quan puguem tornar a obrir les botigues hem d’aprendre a treballar plegats per salvar el sector. De vegades mirem massa de portes endins i hem de saber canviar aquest tarannà per potenciar el comerç de proximitat i endegar projectes comuns.

Això que diu no és precisament el que ha de fer el gremi.

Ho és en part, però cal també que hi hagi un canvi de mentalitat en el sector perquè puguem anar a més, cercar col·laboracions amb altres associacions territorials i obrir nous canals de negoci.

Què en pensa, de l’ajornament al 23 de juliol?

Amb la Cambra del Llibre mantenim un clima d’entesa extraordinari. La data del 23 de juliol ens sembla perfecta. Tot i que la calor pot suposar algun problema, pensem que poder tornar a treure les parades al carrer ho compensarà amb escreix.

Li semblen suficients les ajudes anunciades per la Generalitat?

No. Pensi que hem perdut les vendes de primavera, que suposen la meitat de tot l’any. Hem proposat un pla específic d’ajudes basat en tres punts: una subvenció per recuperar pèrdues, condonació d’impostos i cotitzacions, i incentivar el consum. No ens han contestat encara, però tampoc no ens han dit que no.

tracking