Liliana Ochoa

“Teníem molt clar que calia col·laborar davant la situació”

Mascaretes per a esportistes. L’empresa andorrana Otso Think Sport va començar a fabricar fa poques setmanes una línia de mascaretes especials per fer activitat física. A hores d’ara ja rep comandes d’arreu del món

“Teníem molt clar que calia col·laborar davant la situació”

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La crisi del coronavirus ha estès l’ús de la mascareta a tots els àmbits, també el dels esportistes. Amb l’objectiu de facilitar al col·lectiu aquest element de protecció, que ha esdevingut ja imprescindible, els responsables de la marca andorrana de material esportiu Otso Think Sport van decidir, tot just esclatar la pandèmia, que seria una bona idea començar a elaborar-ne. Avui dia, ja han fabricat milers d’unitats i estan rebent comandes d’arreu del món.

“Quan vam veure per televisió que es començaven a fabricar les mascaretes casolanes, que després s’han anat distribuint per tot el país per garantir la seguretat durant la primera etapa del desconfinament, vam pensar que nosaltres també podríem desenvolupar una mascareta especial per als nostres esportistes”, explica Liliana Ochoa, directora general i cofundadora d’Otso. “Teníem molt clar que calia col·laborar davant la situació, aportar alguna cosa”, afegeix, tot destacant que el projecte també té un important vessant altruista: “Vam donar una primera remesa de 200 mascaretes a diferents esportistes i, a més, per cada unitat venuda a través de la nostra pàgina web destinem un euro al fons solidari del Govern. De moment ja hem recaptat més de 2.500 euros”, assenyala.

Així va ser com Otso Think Sport, que centrava fins aleshores la seva activitat en el disseny i la fabricació de samarretes, cintes per al cabell i mitjons esportius, es va veure obligada a “reinventar-se, com tantes altres empreses”, arran de la Covid-19. “Aquesta crisi ens ha agafat sent una companyia encara jove, tot just acabem de complir un any. Quan se’ns va acudir que podríem fer mascaretes ho vam consultar amb els nostres tallers i ho vam tirar endavant”, relata Ochoa. “La idea era mantenir la mateixa línia que havíem seguit fins aleshores, amb dissenys i propostes originals i una mica atrevides. Volíem aportar una mica de color per alegrar l’ambient.”

Les mascaretes Otso estan homologades i compten amb tres capes: una de cotó, una altra formada per dos filtres de polipropilè i una última de polièster, que és resistent a l’aigua. Es poden reutilitzar i rentar fins a 120 cops. “Buscàvem, per una banda, una mascareta còmoda, que s’adaptés bé a la cara, però també que fos reaprofitable, i per tant sostenible.”

Ochoa recorda que si es vol fer exercici al carrer l’ús de la mascareta és obligatori, i que “cal anar amb prudència i no fer molt d’esforç per no quedar-nos sense aire”, mentre que a la muntanya, “en ser un espai obert, no cal portar-la si no ens trobem amb ningú”. En qualsevol cas, creu que la utilització d’aquest element marcarà el futur de l’activitat esportiva. “Serà una eina a tenir en compte i segurament formarà part de l’equip obligatori en curses i altres tipus de proves ”, opina.

tracking