Rere les passes de BalboaE. P.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les pel·lícules sempre acaben sent una font d’inspiració a l’hora de cerca destins turístics o, en tot cas, per veure punts determinats de ciutats. I, Nova York a banda, si hi ha una ciutat amb punts cinèfils emblemàtics als Estats Units aquesta és Filadèlfia. I entre tots els il·lustres protagonistes en destaca un, Rocky Balboa.

Qui no recorda aquells entrenaments del semental italià corrent pels carrers de la capital de l’estat de Pennsilvània? I acabant pujant les escales del Museu d’Art de Filadèlfia, al ritme de la cançó Gonna Fly Now. Doncs sí, aquestes escales i la preciosa vista que hi ha de l’skyline de la ciutat un cop arribes a dalt és un dels atractius turístics principals de Filadèlfia. Com a mínim, des dels anys setanta, en què es va estrenar la primera pel·lícula de Rocky, la que va llançar a l’estrellat un fins aleshores desconegut Sylvester Stallone. Però la devoció pel personatge sortit del cel·luloide no acaba aquí, i és que just en una petita esplanada al costat de les escales es pot veure la mítica estàtua que la ciutat de Filadèlfia va fer per homenatjar Rocky Balboa, i que a la segona entrega de la saga l’alcalde descobreix just davant del museu. Una ubicació que a la vida real no es va poder mantenir.

Però Filadèlfia és molt més que Rocky Balboa, i és que al bell mig del seu old town hi trobem una de les relíquies que expliquen la lluita per la independència dels Estats Units; emmarcada per carrers enllambordats, quan mires la relíquia, a través de les quatre parets de vidre que la protegeixen, pots evocar el toc més important que va fer, un llunyà 8 de juliol del 1776, en què el seu so va cridar als carrers els ciutadans de Filadèlfia, que van escoltar la lectura de la Declaració d’Independència de les tretze colònies britàniques de la corona.

I per completar la ruta de la independència americana, cal fer parada, de la mateixa manera, a l’Independence Hall, l’emblemàtic edifici on es va debatre i finalment redactar la Declaració que va servir per donar el tret de sortida per als futurs Estats Units d’Amèrica i que forma part del Parc Nacional de la Història de la Independència.

RECOMANEM

Love Park Al bell mig de la ciutat de Filadèlfia, el seu nom real és John F. Kennedy Park, però se’l coneix per la reproducció de l’estàtua de LOVE feta per Robert Indiana.

Rere les passes de Balboa

tracking