Jan Gabriel

“Va ser una gran experiència i en vaig aprendre molt”

“Va ser una gran experiència i en vaig aprendre molt”FMA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un debut en una prova de Campionat del Món no està gens malament...

Va ser una gran experiència i d’aquestes coses que es recorden sempre. Vaig intentar fer-ho al millor possible però, sobretot, la meva intenció era aprendre’n molt i gaudir del moment.

La 17a plaça aconseguida quin pòsit et va deixar?

Era la prova en què ens iniciàvem en un campionat del Món i sabíem que era molt difícil poder aconseguir un bon resultat. Abans de la prova vam anar a veure les zones i no teníem una idea gaire clara de quin seria el nivell ni la competència. Per ser la primera prova està bastant bé.

Ha de ser un privilegi poder compartir experiència o rebre consells de cracs com Toni Bou o Adam Raga.

Sí, i tant! Veient els bons també se n’aprèn molt! És una sort que Toni Bou estigui a Andorra i pugui entrenar-me i coincidir amb ell alguna vegada, com va passar al Trial Summer Camp.

Les jornades van estar marcades per la pluja. Ho dificultava tot.

Sí, totalment. Eren zones que ja tenien una certa dificultat i, a més, a l’estar moll, patinava bastant i ho dificultava encara més.

10 zones repartides per la cota 1.600 de Naturlandia. Alguna que se’t va ennuegar especialment?

Sí que hi havia zones, com li dic, en què hi havia passos molt complicats però vam entrar a totes i no ens vam saltar cap.

Fins on t’agradaria arribar?

De moment, el que tinc al cap és seguir entrenant-me i seguir competint, intentar fer-ho al millor possible i arribar al més alt que pugui. No em marco cap objectiu. Jo vull seguir aprenent i en el futur m’agradaria poder tornar a competir en un Mundial o un Europeu.

Com i quan vas començar a practicar trial?

Vaig començar amb 9 anys. Me n’anava a fer excursions amb el meu pare i cap als 12 vaig començar a entrenar-me i a fer competicions. Des de petit sempre m’han agradat les motos encara que al principi anava molt en bici. Ara bé, quan vaig provar la moto ja vaig decidir-me del tot. A banda del trial també faig esquí, tot i que evidentment no al nivell de competició, i també practico bici trial.

Quin és el teu ídol?

Toni Bou és un d’ells, evidentment, i dona grans consells. És un gran referent, així com tots els pilots que estan a dalt com ell, com Adam Raga o Jaime Busto.

Quins plans tens ara?

Ara, el campionat d’Espanya, tot i que estem a l’espera de l’evolució de la crisi sanitària per conèixer si es podrà fer o si canvien alguna data. De cara a l’any vinent vull seguir participant en els campionats d’Andorra i el d’Espanya i tinc la il·lusió d’intentar fer alguna prova al campionat de França.

tracking