Juanjo Palau

“Un 'escape room' és un trencament de rutina”

Una de les activitats del seu local simula la recerca i captura d’uns contrabandistes Fa quatre anys que és el director de joc d’Andorra Quest Room, un espai d’oci basat en els escape rooms. Diu que després del confinament la gent ha tornat a omplir les sales amb ganes de resoldre enigmes

Juanjo PalauJ. P.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Com s’arriba a ‘gamemaster’? Fent molts ‘escape rooms’?

Doncs va ser a través d’un amic que coneixia als de Claustrophobia Andorra, que també fan escape rooms. Ells estaven buscant algú que parlés anglès i va ser molt graciós com em van fer la prova de feina. L’únic que em van dir és que si resolia el joc que em proposaven em quedava amb la feina. I des d’aleshores fa quatre anys que soc gamemaster.

Llavors ja té experiència en els jocs de rol!

Sí, sí, la passió ve de lluny. A casa tots juguem a jocs de taula i ens agrada pertànyer a aquest món friqui.

Fa uns anys va haver-hi un ‘boom’ amb els ‘escape rooms’ i ara no sé si comparteix la percepció que ha abaixat el suflé...

Com que és una activitat d’una sola vegada, a menys que no obris noves sales, repetir el mateix escape room no té gràcia. Però nosaltres, per exemple, tenim dues sales i la gent que ha vingut a una sempre ens ha demanat per l’altra. Ara potser, però, per la por de la Covid-19 s’ha aturat una mica, però quan vam obrir després del confinament va venir molta gent, tant d’Andorra com de fora.

Aleshores el repte és conquistar nous públics per no tocar sostre...

Nosaltres hem tingut gent de totes les edats i la veritat és que tot­hom que ve coincideix que li ha agradat. El nostre escape room ja fa quatre anys que és aquí i fins avui no he tingut cap client que no li agradaria tornar-ne a fer un altre. Però certament per ampliar el públic la gent ha de venir recomanada. El nostre repte és fer publicitat sobre una cosa que estem segurs que t’agradarà sense poder-te explicar què hi ha dins.

Deia que després del confinament la gent tenia moltes ganes de venir, però fer un ‘escape room’, en certa manera, és una forma de seguir confinat...

No és el mateix, no és comparable. T’endinses en un altre món i l’hora de joc et passa volant. Un escape room no deixa de ser un trencament de rutina. Molta gent no sabia que estàvem oberts, però sí que ho fem amb un horari especial perquè entre sala i sala ho desinfectem a consciència.

Quines proves són les quals els costa més de resoldre als jugadors?

No puc fer espòilers, però et diria que a l’hora d’oferir pistes als jugadors quan estan perduts, la majoria no volen rebre ajuts pel seu orgull. I això malgrat que en les nostres sales ja diem que la dificultat és entre mitjana i alta!

I també és important la dinàmica d’equip...

Clar, nosaltres fins i tot ho recomanem perquè les empreses facin team building. En un escape room és imprescindible saber treballar en equip perquè no és competència, sinó cooperació. I quan una persona no diu una cosa pot fer perdre el temps.

tracking