Àlex Español

“Pensava que ja se m'havia passat l'arròs per començar”

La benzina corre per les seves venes. 19 anys. Estudia dret, ha entrat a formar part del Programa de Joves Pilots de l’ACA i va estrenar-se a la competició amb victòria al Memorial Abel Puig del Campionat de Catalunya de Promoció

“Pensava que ja se m'havia passat l'arròs per començar”FOTOESPORT

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Com va començar en el món dels ral·lis?

Vaig fer un curs de conducció sobre neu al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa amb l’Àlex Bercianos i em va animar a córrer les GSèries i ara és el meu coach i m’ajuda a començar en aquest món.

Abans havia jugat molts anys a futbol.

Sí, des dels cinc anys hi jugava, primer al Sant Julià i després en altres equips.

I aplica algunes coses d’aquesta experiència en l’actualitat?

Són esports molt diferents, però a la vegada l’esforç i el sacrifici que has de tenir són també bastant semblants.

Què suposa incorporar-se al Programa de Joves Pilots de l’ACA?

És un somni fet realitat. De petit somiava amb això dels cotxes i Fernando Alonso era el meu ídol, però no pensava que tindria l’oportunitat de fer aquestes coses. Pensava que ja se m’havia passat l’arròs per començar en aquest món, però és un somni.

És fàcil compaginar els ral·lis amb els estudis?

Si m’esforço i porto els estudis al dia sí perquè això és la meva passió i al final tinc molt temps per destinar als cotxes.

Com és el seu dia a dia?

Enguany tinc classes a la tarda, així que al matí aprofito per fer entrenaments físics. Acostumo a córrer una hora, i si puc vaig també al gimnàs una estona. A la tarda em dedico a la universitat i a la nit si puc aprofito per dedicar una estona al simulador, ja que crec que és una eina important perquè m’ajuda a aprendre a traçar i també serveix per agafar experiència.

Va tenir un debut immillorable al Campionat de Catalunya de Promoció amb victòria.

Sí, la veritat és que va ser espectacular. Vam treballar molt, i guanyar un ral·li era un dels meus somnis. Estic infinitament content, i sense l’Àlex Bercianos, els meus pares i el copilot, el Claudi Ribeiro Leite, no hauria estat possible guanyar.

Ajuda tenir de copilot algú amb tan experimentat com en Claudi?

Sí, perquè dona una gran seguretat saber que el copilot que tens al costat no et fallarà i això t’ajuda a entrar més fort al següent revolt.

La intenció és seguir en els ral·lis o es veu en alguna altra disciplina?

La idea és seguir en els ral·lis i m’ho prenc molt professionalment perquè és un món on és molt difícil d’accedir i també és molt fàcil sortir-ne de pressa.

Quin és el seu somni en aquest món?

El meu gran somni seria arribar al nivell més top del món. Estar al Mundial Júnior ja seria el màxim i poder disputar dos o tres cursos seria una gran il·lusió.

tracking