José Antonio Guillermo Velaz
“Esperem que els residents vinguin a degustar el menú”
Dirigeix un dels establiments que participen en l’Andorra a Taula en Família. L’esdeveniment se celebra des de divendres passat a un total de 24 restaurants del país fins al 29 de novembre. L’apassiona el món de la cuina i poder oferir als comensals plats tradicionals d’Andorra.
Quin és l’objectiu principal de l’Andorra a Taula?
La missió de l’Andorra a Taula és fer conèixer la gastronomia del país als turistes. Volem mostrar la qualitat de la cuina tradicional andorrana i també donar visibilitat a tot el sector de la restauració a través dels seus productes i la passió i la creativitat que posen en l’elaboració dels menús.
És la primera vegada que participa en la iniciativa?
No, ja ens hi vam presentar la darrera edició també. Considero que és una molt bona iniciativa i en tots els establiments en els quals he estat sempre he col·laborat amb l’esdeveniment. És important fer país i demostrar la vàlua del producte andorrà.
Com afronten la celebració de l’esdeveniment amb les mesures restrictives decretades per Catalunya i França?
Preveiem un any atípic, mai ens havíem trobat amb un Andorra a Taula en el qual tinguem les fronteres tancades i sense visitants. Tanmateix, la situació canvia dia a dia i està clar que no és el millor moment per realitzar l’esdeveniment, però n’estem segurs que ens en sortirem i malgrat que sigui un any diferent, farem país.
Quina afluència preveuen en comparació amb edicions anteriors?
Esperem que sigui bona, que els ciutadans responguin i vinguin a fer consum local per no perdre la iniciativa, ja que portem 14 jornades realitzant l’esdeveniment i té un esperit molt interessant per donar a conèixer el país i la nostra cultura a través de l’aposta per productes tradicionals.
Quin menú ofereix l’Odetti Bistró?
Nosaltres oferim com cada any un menú de degustació de cuina tradicional. I aquest any com a novetat també hem adaptat un menú infantil per als més petits de la família. A més, també oferim una estrella Damm per acompanyar l’àpat i a la porta del restaurant tenim un pòster amb el menú escrit.
Què ha canviat respecte a altres edicions?
Bé, aquesta edició no tenim el llibre on apareixien tots els restauradors que participen en l’esdeveniment, però ens hem adequat a la situació i disposem d’un codi QR on surten tots els menús dels 24 establiments adherits. La Covid li treu una mica la màgia a l’esdeveniment, hem perdut els turistes, el plus de vàlua que teníem a l’Andorra a Taula.
En algun moment es podien imaginar l’aplicació de les restriccions per part dels territoris veïns?
No teníem previst que es tanquessin les fronteres, és cert que teníem la por relativa a les mesures del Govern, però en cap moment imaginàvem un Andorra a Taula sense visitants. Tanmateix, els restauradors hem fet un gran esforç per adaptar-nos a la situació i mantenir els negocis.