Meritxell Blanco

“En l'art és tan creador qui crea com qui ho rep”

Realitza avui la xerrada ‘Els extraterrestres com a muses de l’art’ 37 anys. L’art i la seva història és una de les seves passions, la qual compagina amb la feina al ministeri de Cultura. És la vuitena vegada que col·labora en les xerrades ‘Per amor a l’art’ del comú d’Escaldes

Meritxell Blanco

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Quin és l’objectiu de les xerrades ‘Per amor a l’art’?

La nostra voluntat és apropar l’art a les persones que hi tinguin curiositat i hi estiguin interessades d’una manera distesa. Estan obertes a tot el públic que hi vulgui participar. És una forma de conèixer l’art.

Com definiria l’art?

Com un mitjà d’expressió, com el llenguatge que la humanitat sempre ha utilitzat per poder materialitzar tot allò que li ha preocupat, fascinat, o bé per compartir el que sents amb els altres. És un canal de comunicació recíproc, en l’art és tan creador qui crea com qui ho rep, ambdós interlocutors creen a la seva manera.

Planteja l’art com una eina per connectar amb l’Univers.

És una forma de veure-ho, un mitjà per connectar amb allò que hi ha a fora. Les primeres civilitzacions ja es van encarregar de representar l’Univers i nosaltres, malgrat que hi estem connectats, amb el pas del temps ens n’hem oblidat. Hi ha moltes teories que parlen d’aquesta temàtica i sempre ha estat molt recurrent en totes les èpoques.

El tema són els extraterrestres, què li va cridar l’atenció?

Del món dels extraterrestres m’ha cridat molt l’atenció tot el que he après, és molt sorprenent, les teories són enormement fascinants, cada cosa que anava descobrint m’anava al·lucinant. Les mostres d’art contemporani són les que em van sobtar més, pensava que quasi no trobaria res i hi ha una gran quantitat de mostres.

Com s’interrelacionen?

L’art dels éssers humans sobre els extraterrestres té connexions molt àmplies, l’han explorat des de moltes perspectives. Hi ha molts humans que han intentat fer una aproximació a través de l’art cap als extraterrestres, per representar-los i situar-los.

Quina anàlisi ofereix de les obres a través de la història de l’art?

No m’he centrat gaire en els aspectes tècnics de les obres, sinó més aviat sobre la representació, la iconografia i el significat que les persones pretenen donar a través de les imatges. També tracto sobre les teories que aquestes obres han generat.

Com compagina la professió al ministeri amb la investigació?

La feina al ministeri de Cultura m’agrada molt i hi dedico moltes hores, tant laborals com en l’àmbit emocional. Llavors, la poca estona que em queda lliure la inverteixo a investigar sobre aquestes temàtiques que també m’interessen i em criden l’atenció.

Té algun nou projecte en ment per transmetre el significat de l’art a la societat?

Sí, tot i que soc conscient que em portarà molt temps d’investigació i recerca, però m’agradaria abordar el tema de l’espiritualitat. Amb els extraterrestres he vist que hi ha connexió entre ambdós temes i m’ha provocat curiositat.

tracking