Òscar Balcells

“Hem volgut mantenir l'esperit de la Sant Silvestre”

La tradicional cursa de la Sant Silvestre s’adapta enguany a les restriccions sanitàries. La 28a edició de la cita es reformula i planteja quatre recorreguts diferents sota el lema “La Covid no ens atura!” Les inscripcions romanen obertes i s’hi pot participar fins al dijous 31 de desembre.

Òscar Balcells

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La situació sanitària ha obligat a reformular la Sant Silvestre.

I enguany és virtual. Va començar el dia 15 i fins al dia 31, fins dijous, encara s’hi pot participar. L’organització ens vam centrar en el fet d’evitar un horari i un dia que comportés aglomeracions de gent i hem volgut fer-ho d’aquesta manera.

Quatre recorreguts diferents.

Sí, els participants tenen diferents opcions. La primera modalitat és l’outdoor, amb un circuit a Sant Julià, per carretera. Un cop finalitzat, els participants envien el seu circuit al correu santsilvestre@centreesportiusantjulia.ad i, un cop validats els resultats s’introduiran els temps a la classificació. La segona proposta és indoor i són dos quilòmetres de cursa amb un desnivell positiu de l'1% i es fa a les cintes de córrer del gimnàs del Centre Esportiu. Aquí un monitor s’encarrega d’introduir el resultat.

La tercera opció incentiva la solidaritat.

D’alguna manera sí, perquè és lliure i no computa a la classificació. Qualsevol persona, sigui resident o no, pot fer un recorregut mínim de dos quilòmetres i enviar-nos el resultat a la mateixa adreça de mail.

I la quarta opció es fa gràcies a un acord amb Naturlandia.

Exacte, és una proposta més trail de 2,1 quilòmetres i més de 400 metres de desnivell positiu i s’adapta més al que és Andorra. A més, serveix perquè tota aquella gent que feia la Sant Silvestre a nivell popular i se li quedava curta pugui fer una prova una mica més exigent.

Es farà estrany no poder fer una cursa normal.

I tant que es farà estrany. La típica Sant Silvestre, amb 700 o 800 persones, els corredors sortint amb el barret de Pare Noel i aquest ambient festiu i popular, malauradament, no el tindrem. El que teníem clar és que no ens volíem aturar perquè la cursa no ho mereixia i hem intentat buscar sempre el vessant solidari. Se cedeixen a Càritas dos euros de cada inscripció online, per internet, i quatre euros de les presencials, que tenen un cost afegit.

El concurs de disfresses sí que l’heu mantingut.

L’únic que hem variat és que només es fa el concurs individual. El motiu és el mateix: evitar concentracions de molta gent. La comparsa no hi és però sí el concurs per intentar mantenir l’esperit de la Sant Silvestre.

Amb implicació a les xarxes socials.

Cada participant podrà fer-se una foto mentre estigui fent el seu recorregut i penjar-les als perfils d’Instagram i Facebook de la cursa. La imatge que rebi més likes serà la guanyadora.

Això sí, tots els corredors tindran premi.

Una cistella de Nadal i una mascareta de la cursa.

tracking