Enric Miranda

“La gent que té més diners té més problemes emocionals”

Té un centre anomenat Kailash a Prat de la Creu on imparteix sessions de sonoteràpia. 66 anys. Nascut a Barcelona. Titulat per l’Institut espanyol de sonoteràpia. Col·labora amb Caldea en un taller de bols tibetans. Amb la pandèmia han crescut les consultes per desequilibris emocionals.

Enric MirandaE. M.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

En què consisteix la sonoteràpia?

És una tècnica que combina el treball del so i la vibració. El so el que fa és que a través de l’aparell auditiu puguem aconseguir que la ment entri en un estat de calma. I la vibració fa com un massatge que provoca que la relaxació a tot el cos sigui tan potent.

A quins tipus de sons es refereix?

Són sons harmònics que es reprodueixen a través dels bols tibetans i a partir d’aquí la persona entra en una relaxació molt ràpida. Aleshores és quan, mitjançant els txakres, ens dirigim als punts concrets on hi ha un problema físic perquè desapareguin, ja que en l’àmbit emocional treballem per equilibrar electromagnèticament tot el cos.

Quins neguits li transmeten els pacients?

El 99% de les ocasions el pacient ve per un tema emocional, rarament ve per tema físic. Però quan converses amb el pacient te n’adones que tot el que explica va lligat a problemes físics. Ara, amb la pandèmia, se li ha d’afegir la inseguretat i la por, així que els terapeutes tenim molta feina. De fet, si em permets, et confessaré que la gent que té més diners té més problemes emocionals. Segurament tenen més por a perdre el ritme del gran confort social que tenien. En canvi, els que tenen una economia més bàsica no tenen tanta por a perdre res.

El concepte de salut mental ha adquirit enguany més transcendència...

Les persones que no gaudeixen d’una òptima salut mental tenen una angoixa permanent i tot el que els rodeja venen a ser les persones culpables del seu malestar. El problema sempre ve de fora i en aquest procés de patiment ella és la víctima.

Imagino que la sonoteràpia també té un important component espiritual...

Per descomptat. La finalitat de la sonoteràpia és un despertar, és a dir, tenir una visió més clara del que ens rodeja. I això s’inspira en la filosofia budista, que ens ajuda a descarregar les emocions negatives i a treballar el patiment. Però per treballar el patiment abans has de reconèixer-lo, perquè si no reconeixes la causa per la qual estàs patint sempre estaràs patint. I quan controles el patiment et canvia la vida. Per això és important fer meditació i tenir una ment equilibrada que serveixi de creixement personal. Tal com estem vivint ens hem de preocupar pel dia a dia i el demà pot ser molt diferent a com estava previst.

Què el va fer despertar a vostè?

Fa 30 anys vaig tocar fons a la vida i vaig trobar la filosofia budista, no la religió. Jo treballava a Barcelona en una empresa de tunning de cotxes. Va ser un moment difícil per al sector de l’automòbil i en la recerca de sortir d’aquest moment de patiment ja fa molts anys que en gaudeixo.

tracking