Nahuel Carabaña

“Els Jocs de París 2024 són l'objectiu a llarg termini”

S’acaba de proclamar campió de Catalunya dels 3.000 metres amb rècord nacional inclòs 21 anys. Criat al CAVA, va firmar fa un any pel Playas de Castellón i ara afronta un curs carregat d’esdeveniments, com l’Europeu sub-23, i té la il·lusió d’acabar-lo als Jocs Olímpics de Tòquio

Nahuel CarabañaDaniel Meumann

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Campió de Catalunya dels 3.000 metres. S’ho esperava?

La veritat és que no. Sabia que podia estar entre els tres o quatre primers però no m’ho esperava. L’últim mes estava entrenant molt bé i sí que pensava que podia fer una bona marca, però no acabar sent campió de Catalunya.

Quina va ser la clau per endur-se el títol?

Crec que tàcticament ho vaig fer perfecte perquè vaig posar-me cinquè darrere dels que tenien millor marca. Vaig estar darrere seu 2,1 quilòmetres i a falta de 800 metres vaig tirar endavant, vaig canviar de ritme i vaig acabar guanyant.

A més de guanyar el campionat, ho va fer amb rècord d’Andorra.

Sí, estic satisfet tot i que no era l’objectiu d’aquesta cursa. Sé que puc córrer més ràpid i que puc rascar uns segons més, i sí que intentaré fer el rècord dilluns que ve al Míting de Catalunya si m’hi accepten.

També ve de fer bones actuacions a l’estiu. Està en el millor moment de la seva carrera?

Vaig fer bones actuacions en els 3.000 obstacles i amb una marca no esperada de rebaixar en onze segons el rècord d’Andorra. Després he entrenat igual i he tingut alts i baixos, ja que al novembre em trobava molt bé però vaig tenir una petita lesió que em va fer tornar un altre cop cap avall.

Creu que el fitxatge pel Playas de Castellón ha ajudat en aquesta millora?

Sí, és una motivació més, i en el que més m’ha ajudat és a fer la preparació del cros. Jo volia anar al Playas perquè sé que podien fer un bon equip de cros i és el que volia, intentar guanyar.

Quin és el proper gran repte a curt termini?M’agradaria fer una bona marca en els 3.000 metres i rascar uns segons més. I aquest any també vull anar a l’Europeu sub-23 i fer un bon resultat.

Acostumat a córrer i a entrenar cada dia, com va viure el confinament?

El vaig viure com tots, a la meva manera, però crec que vaig portar-ho força bé. L’únic és que fa quasi un any que no vaig a Madrid i no entreno amb el meu grup, perquè aquí normalment ho faig sol i costa més, tot i que ara, per sort, també ho faig amb el Pol Moya i això ajuda.

Som en any olímpic, com veu les opcions de mínima o d’anar-hi amb invitació?

És una il·lusió ser-hi, però penso que encara no estic al nivell i que puc arribar a fer coses grans i estar al nivell en el futur.

L’objectiu és París 2024?

Sí, crec que aquest és el meu objectiu real a llarg termini.

Ser olímpic és el gran somni?

Sí, sempre ho ha estat, però soc una persona molt ambiciosa i sempre tinc objectius.

tracking