Kim Jordan

“El 'freestyle' és un esport que enganxa molt”

Exjugador del VPC, és l’entrenador de l’Andorra Freestyle Club i un dels fundadors de l’entitat Avui fa 31 anys i es dedica a una de les coses que més l’apassionen; transmetre els coneixements a futurs esportistes. Assegura que al club hi ha plantada la llavor per aconseguir nous i bons riders al país

“El 'freestyle' és un esport que enganxa molt”Kim Jordan

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com es canvia l’oval per una taula de surf?

Sempre he estat un amant de l’esquí, eh? (riu). La passió pel freestyle me la va encomanar el meu germà [Scotty Jordan, exrider de la FAE]. Ell feia estil lliure al Team Vallnord –una secció dins de l’ECAP– i jo el vaig seguir.

El va agafar tard.

Sí, sí, i tant! Vaig sortir de l’ECAP amb 16 anys i només em quedava animar el meu germà. Ara, el freestyle em va enganxar tant que vaig decidir seguir lligat a aquest món com a entrenador.

Una oportunitat que li arriba en el seu mateix equip.

L’Andorra Freestyle Club (AFC) el vam impulsar l’any passat, durant el confinament, i enguany s’ha pogut constituir com a entitat. Els fundadors som quatre –Josep Gil, el meu germà [Scotty Jordan], Kilian Vidal i jo– i sempre teníem al cap la idea de crear un club de freestyle i l’hem fet amb seu al comú d’Andorra la Vella.

Com a tot inici de projecte s’hauran de multiplicar.

Tots fem de tot i ho fem amb il·lusió. Fem de secretari, d’entrenador, portem xarxes socials, fem de preparador físic... Potser d’aquí a un parell d’anys tenim més suport però érem conscients que si volíem que això arrenqués ens hauríem de sacrificar.

Un club que conformen vuit ‘riders’.

Amb edats d’entre 14 i 15 anys, el que es coneix com a categoria sub-15; Jan Ebri, Henry O’Meara, Albert Pla, Cristian Duedra, Nahuel Tagliaferro, Tomàs Gioia, Nerea Fernández i Elia Pasquet. A més, a l’entitat hi ha molta de la gent del món del freestyle, com Guy Díaz [president], Mònica Font o Marc de Diego.

La seva manera d’entrenar porta ímplicita la diversió.

Es com jo entenc el món de l’esquí i del freestyle. Així m’ho van ensenyar i així ho vull transmetre, amb la premissa que els riders, primer de tot, gaudeixin i s’ho passin bé i que tot els vingui de manera natural. A més, intento adaptar al freestyle tots els valors que em van inculcar al rugbi des de petit.

Però al ‘freestyle’ se l’ha de prendre seriosament, eh?

Evidentment, és un esport olímpic! (riu). Parlo de diversió com a estil de vida, com a forma de treballar, senzillament perquè això fa que els nens s’hi enganxin. El freestyle és un esport que enganxa molt perquè hi ha un ampli ventall de moviments, tant a terra com a l’aire, i això agrada molt.

El Trofeu Betula ha estat la segona experiència de l’equip.

Sí. La primera va ser una prova FIS a França, al costat de Font Romeu, un Big Air on hi havia molt de nivell, gairebé de Copa d’Europa. Els riders van estar bé i van obtenir una gran experiència. Ara estem mirant si podem anar a Sierra Nevada a final de mes.

tracking