David Cabero
“Molts professionals poden escollir viure a Andorra”
Impartirà una conferència en la 8a edició de l’‘Espai Diari d’Andorra - Deloitte’. 47 anys. Nascut a Barcelona, llicenciat i MBA per ESADE en Administració d’Empreses. Divendres a les 9:30 del matí, per via telemàtica, aportarà la seva visió de l’actual crisi econòmica.
Sobre què tractarà la conferència que impartirà divendres?
Parlarem de les principals diferències que hi ha entre la crisi actual i les anteriors; com les empreses s’estan adaptant, i quins són els reptes de futur.
Analitzarà la situació d’Andorra?
I tant! Veurem també com es pot redefinir l’estratègia econòmica que té el país.
Ens en pot fer alguna pinzellada?
El que veig és el següent: Hi ha moltes possibilitats, el món canvia i s’imposen noves situacions com que els empleats de demà poden treballar des de qualsevol lloc. Ve una generació activa i que viatja i té experiències diferents al que hem vist fins ara.
Creu que el Principat pot ser pol d’atracció per a aquesta nova generació?
Per descomptat. El país té natura, esquí, qualitat de vida... i això en un món on pots escollir viure és molt important. Quan parlem de remot ja no parlem només de treballar, sinó de viure en remot. I Andorra pot ser aquest lloc, i molts professionals es poden sentir atrets pel Principat.
Quins serien els perfils professionals dels quals parla?
Penso en professionals al món que s’ocupen de temes d’e-sports, youtubers, influencers, però en definitiva qui treballa amb el seu ordinador sense importar on estigui. Gent jove, amb o sense família i alt poder adquisitiu.
En què beneficien el país aquest tipus de perfils?
En el cas dels més públics, generen visibilitat i poden exercir de pol d’atracció i posicionar-te al món. Hem de pensar que Andorra no es coneix arreu i posicionar-se és molt important.
Més en global. Parlava de les diferències de les crisis. Quines són per a vostè?
La d’ara és molt diferent. En el passat, quan les matèries primeres pujaven de preu hi havia inflació, els bancs centrals la frenaven. Aquest cop, però, l’economia es para a nivell mundial per un tema de salut. La caiguda és més forta, però la recuperació també ho serà.
Com serà aquesta recuperació?
Serà ràpida, tot i que anirà per barris. No a tot arreu serà igual. Però en línies generals, jo estic convençut que prendrà la forma del signe de la Nike. Una baixada forta i una remuntada constant i força ràpida.
Per què aquesta forma?
Les restriccions han fet que no ens puguem moure, i molta gent ha pogut estalviar. Es calcula a nivell global que l’estalvi ha pujat un 15%. I quan torni la normalitat, qui pugui sortirà a consumir.
Deia que la recuperació anirà per barris. Què vol dir?
Serà asimètrica. Països com la Xina ja s’estan recuperant i Espanya trigarà més, fins al 2023.