Mischa Dohler

“Si tens un talent físic podràs transmetre'l per internet”

És assessor de polítiques relacionades amb la digitalització, les habilitats i l’educació. Ha escrit més de 300 publicacions i és autor de diversos llibres. Participa avui al cicle de l’EFA per parlar sobre els avantatges del 5G.

Mischa DohlerM. D.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Cada cop sentim més a parlar del 5G...

És que l’avançament tecnològic és espectacular, tant per al consumidor com per a les empreses de telecomunicacions.

Per què?

El temps que triga el senyal del teu mòbil és revolucionari, per exemple. Amb el 4G trigava una mitjana de 30 mil·lisegons, mentre que amb el 5G hem aconseguit poder arribar a un mil·lisegon! El 5G és el primer sistema sense fil que és tan flexible amb una velocitat tan alta i la indústria està boja per utilitzar-lo!

I això, en el consumidor, en què ha de repercutir en la seva quotidianitat?

El cervell humà està dissenyat durant milions d’anys per reaccionar a totes les coses que ens passen amb menys de deu mil·lisegons. Amb el 5G, per primera vegada, podrem replicar els sentiments que tenim físicament perquè estaran connectats a grans distàncies.

Com? No l’estic entenent...

Si tens un talent per fer coses físiques també les podràs transmetre per internet, que ha creat moltes oportunitats des que ha democratitzat la informació. D’aquí a uns anys parlarem de l’internet de les habilitats.

Me’n pot posar algun exemple?

Ara a internet només podem transmetre vídeos, àudios o correus electrònics, però d’aquí a un temps podrem moure objectes d’Andorra a Los Angeles, per exemple.

Carai...

Les habilitats també es poden democratitzar. Qualsevol persona podrà ensenyar com pintar o com tocar el piano movent la meva mà, els enginyers de tot el món podran reparar cotxes a distància o els cirurgians podran fer operacions de Londres a Sud-àfrica.

Tot això que està dient em sembla molt llunyà...

Doncs no, és més a prop del que sembla. La intel·ligència artificial està al punt en què la necessitem.

Però tot això no implicarà que la robòtica substitueixi les persones?

És ben bé el contrari. S’està pensant cada cop més en l’ésser humà perquè les tecnologies donin oportunitats a les persones. Amb el teletreball, per exemple, hem aconseguit una major connectivitat sense renunciar a les persones.

La pandèmia hi ha ajudat...

Sí, hi ha contribuït bastant. Ara tenim els 12 mesos vinents una oportunitat única per no perdre aquesta cultura, perquè malauradament encara hi ha persones amb càrrecs de responsabilitat que pensen que una empresa és més eficient amb els empleats presencials.

tracking