Spaniards Inn i Hampstead Heat

Pintes des del segle XVI

Spaniards Inn i Hampstead heat, LondresGerard del Castillo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Antiga casa d’un ambaixador espanyol o habitatge de dos germans del veí del sud, un dels quals fou mort pel seu familiar en un duel per l’amor d’una dona. Aquestes són les dues teories que hi ha al darrere del nom del cinquè pub més antic de Londres: The Spaniards Inn o Taberna dels espanyols. Sigui la bona la teoria que sigui, el que sí que és cert és que el pub serveix cerveses des del 1585 i que és la taverna situada a més altura de la capital anglesa. Situat a Hampstead Heath, molts dels seus habituals asseguren haver vist el germà espanyol mort deambulant per l’històric edifici, cosa que podria donar validesa a la teoria del duel romàntic. Sigui com sigui, el fet real és que cap amant de la cervesa i dels pubs britànics no pot marxar de Londres sense haver fet una o més pintes a The Spanish Inn, una taverna amb sorpresa ja que compta amb un beer garden on en els anys que es va edificar es podia veure el castell de Windsor. La història diu que es va aixecar com a fonda i que marcava l’entrada al bisbat de Londres. Encara avui dia, enfront del pub, existeix l’edifici des d’on es controlava l’entrada i es cobraven les taxes duaneres per endinsar-se a Finchley.

Un pub històric i literari. El poeta John Keats va escriure al seu jardí Oda a Nightingale i la taverna surt mencionada al capítol 15 de Dràcula de Bram Stocker i a la primera novel·la de Charles Dickens, Els papers pòstums del Club Pickwick.

The Spaniards Inn és el lloc ideal per descansar després d’una visita al parc veí de Hampstead Heath. I si la passejada l’has fet amb el teu gos, cap problema, ja que la taverna és dog friendly i permet l’entrada d’aquests animals a l’interior, que està decorat de tal manera que sembla més un pub rural que no pas d’una gran ciutat com Londres. Els gossos sempre trobaran un bol amb aigua i una galeta.

El parc, que els londinencs anomenen The Heath, és immens. Ocupa 320 hectàrees i a 130 metres en la seva part més elevada, és el punt més alt de la capital anglesa. El seu nom ja apareix per escrit l’any 986 i més que un parc de ciutat es tracta d’un tros de natura dins de la gran urbs. A l’interior es troba la Kenwood House, un palau que mereix ser visitat. I a més és gratuït, una ordre que va deixar per escrit Edward Cecil Guinness, el seu darrer propietari i germà d’Arthur Guinness. Sí, el de la pinta de Guinness.

NO T'HO PERDIS

Parc amb vistes

El parc de Hampstead Heath té unes vistes privilegiades de la capital anglesa. Des del seu punt més alt es veuen els edificis més emblemàtics de la City amb la ciutat als teus peus.

parc amb vistes

tracking