A 8 quilòmetres de la multitudL. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endinsar-se pels carrerons del casc antic de Peníscola és, sens dubte, una obligació de tots els que en un moment o altre hem decidit marcar aquest poble situat a la província de Castelló al nostre mapa de destinacions. Les precioses cases blanques típiques d’una postal de les localitats de pescadors s’endinsen al mar creant l’efecte d’una petita illa que culmina en alçada amb l’històric castell de Papa Luna. Caminar sense destí pels seus estrets carrers, pujant i baixant escales fins a trobar la terrassa escollida per fer una parada, contemplar la bellesa del mar o sopar observant la posta de sol és un dels encants que ens oferirà el casc antic de la ciutat. Per als amants dels detalls i les compres, també és un espai ideal per trobar entre les flors que decoren el centre històric un ventall de botiguetes amb tot tipus de complements, molts dels quals fets a mà, per emportar-se un bonic record de l’estada.

Com ha passat en diverses destinacions turístiques com ho és Peníscola, al voltant del centre històric s’hi ha construït gairebé sense miraments per donar resposta a la demanda de visitants. Tot plegat fa que les platges que rodegen la petita illa de cases de pescadors estiguin repletes de gent tots els mesos d’estiu. A pocs quilòmetres de la nostra visita obligada, però, es troben amagades platges i caletes que encara no han conegut el boom del turisme.

Des del centre de Peníscola ens separaran de la coneguda com a platja del Pebret uns vuit quilòmetres i un camí de pedres i revolts que fan una mica més difícil l’accés al nostre destí, a l’hora que sumen interès al recorregut. Podem optar per fer-lo tot en vehicle –sense gaire dificultat tot i les pedres– o aprofitar per acompanyar la sortida amb una excursió a peu. En cas d’escollir la segona opció, però, caldrà equipar-se bé per hidratar-se i evitar les hores del migdia en què el sol de les terres valencianes convertirien la ruta en un infern.

Sigui com sigui, haurem de travessar la serra d’Irta, que recorre la costa vorejant el mar, per començar a trobar-nos amb les cales i les platges més desconegudes de la ciutat valenciana. Valdrà la pena l’estona de cotxe o de caminada per apartar-nos de les grans aglomeracions i, sobretot, sumarà un bonic record al viatge si més enllà d’un simple recorregut per arribar a destí, gaudim de les vistes i la naturalesa que acompanyen el trajecte.

NO T'HO PERDIS

Torre de la badum

A mig camí trobarem la Torre de la Badum, que data del 1554. S’aixeca sobre un penya-segat de 97 metres d’altura i ens permetrà tenir unes boniques vistes del mar i de Peníscola.

tracking