Edgar Montellà

“Aconseguir el títol guanyant és un plus per gaudir-lo”

El pilot de l’ACA Esport va aconseguir endur-se’n el campionat de Catalunya el cap de setmana passat a Ullastrell. L’andorrà, a més, ho va fer per la porta gran, guanyant la Pujada Santa Maria. L’objectiu principal ja és al sarró.

Edgar MontellàSILVER CAR

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

No en tenia prou a ser campió que a més guanya a Ullastrell.

[Riu] No quedava bé ser campió sense guanyar l’última cursa. Així té més bon sabor i és més gratificant, perquè aconseguir el títol guanyant és un plus per gaudir-lo encara més.

Clar, no li era indispensable per ser campió de Catalunya.

No, no per això. Acabant i creuant la meta ja n’era suficient perquè Ramon Plaus [el gran rival pel títol] no va participar a Ullastrell. Hauria preferit guanyar amb ell a la cursa.

Ara entenc per què volia guanyar la Pujada.

Estàvem relativament tranquils i potser sense la pressió que dona saber que te l’estàs jugant. Sabíem que arribant ja érem campions i no vam arriscar el cotxe en cap moment.

Durant els entrenaments li va picar el cuquet competitiu i va pensar “anem a guanyar”.

Els entrenaments me’ls vaig prendre com a diversió, per provar coses noves amb el cotxe i, sobretot, per fer gaudir la gent que s’havia apropat a seguir la Pujada.

I, a sobre, millora el temps que ja tenia en aquesta prova.

Sí, sí, vam fer un gran crono, millor que el que tenia aquí, en aquesta Pujada, però sense prendre ni una mica de risc. La intenció no era guanyar la prova, era passar la meta i prou.

Va home, va.

Li dic de debò! Però durant la cursa em vaig veure bé, em notava fort i vaig pensar “tirarem” i ens va sortir bé, la veritat, va anar perfecte.

El frec a frec amb Ramon Plaus per ser campió ha estat espectacular fins al final.

El cap de setmana de les Ventoses, que és cita doble a Sant Jaume dels Domenys, va ser clau per aconseguir guanyar el títol.

Ho té molt clar.

En la cursa de dissabte vaig estar a dècimes d’estar al davant i aquella nit vaig estar mirant les càmeres interiors i vam treballar per l’endemà intentar guanyar la cursa, com així va ser. Aquí vaig veure que tenia possibilitats si mantenia certa regularitat.

El gran objectiu complert, per tant.

El principal era el Campionat d’Espanya. Em prenia el de Catalunya com a una posada a punt per a l’espanyol i ens ho vam jugar tot a la darrera cursa. Vam ser tercers a dos punts.

La temporada ha estat bona de totes maneres.

Sí, i tant! Ha estat molt bona. Ara, l’any que ve intentarem polir els detalls i anar des de la primera cursa pel Campionat d’Espanya.

tracking