Olga Armengol

“Les paraules d'agraïment també serveixen com a regal”

És una de les coordinadores de les visites teatralitzades al bosc dels Menairons que tindran lloc avui i demà per al públic infantil. Ha creat un storytelling perquè els més menuts s’endinsin a conèixer la màgia del Nadal.

Olga Armengol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És logopeda i alhora en el seu temps lliure fa d’actriu.

És que per a mi el teatre també forma part de la meva vida. Ja des de petita m’havia agradat però quan vaig baixar a Barcelona a estudiar ho vaig deixar. I no ho vaig reprendre fins que vaig tornar aquí i vaig ser mare. I m’he adonat que m’aporta salut mental.

Com una vàlvula d’escapament.

Sí, perquè el teatre té quelcom de màgic que et permet ser qui tu vulguis. Et permet empatitzar amb altres persones que són diferents a tu i posar-te a la seva pell. És com un joc.

Al bosc dels Menairons què es trobaran els infants?

El que els nens comprendran en aquesta visita teatralitzada és mantenir la il·lusió dels éssers fantàstics, que es reuniran tots al voltant de l’arbre mil·lenari del bosc. I aquest ens regalarà consells a canvi de paraules maques o actes afectuosos. És com una gimcana amb petites reflexions emocionals.

A què es refereix amb “reflexions emocionals”?

Volem que entenguin que les paraules maques o d’agraïment també serveixen com a regal i de vegades són molt més importants que les coses materials.

Creu que tendim a valorar només allò tangible?

Més aviat jo crec que estem perdent el fet de valorar el que tenim per poc que sigui.

Hi ha prou divulgació sobre el teatre infantil?

Ara que ho dius, si m’ho paro a pensar, parlant de les activitats familiars, poques vegades m’he trobat amb amics de les meves filles quan anava a un espectacle. No sé què més es podria fer per fomentar-ho, no sé si és que les famílies prefereixen estar a casa davant d’una pantalla amb una manta.

La manta i la pantalla...

La manta i la pantalla sempre hi són i les obres de teatre són temporals. Una pel·lícula de Netflix és un recurs fàcil, en canvi per a un itinerari familiar cal sortir de casa.

És una reflexió potent per a les noves generacions que creixen pràcticament de la mà amb les noves tecnologies.

Jo això ho veig a la meva consulta. Cada vegada els nens utilitzen més pantalles per a tot i el que és parlar i explicar-se cada vegada els costa més.

Ha tingut efecte la pandèmia?

Durant el postconfinament hem notat que els nens petits han estat poc estimulats, ja sigui perquè els pares havien de teletreballar o perquè hi ha un nou model de comunicació que s’està instaurant a les famílies on prevalen les pantalles al cara a cara de la cohesió familiar.

tracking