Josep Maria Font, 'Piu'

“El Trofeu Borrufa gaudeix de molt bona salut”

El Trofeu Borrufa encetarà dilluns a Arcalís la seva 30a edició i ell va ser un dels impulsors d’aquest campionat d’esquí per a joves juntament amb Patrick Toussaint i Jean-Claude Montané.

Josep Maria Font, 'Piu'

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Com sorgeix la idea de crear el Trofeu Borrufa?

Va sorgir del Patrick Toussaint i en Jean-Claude Montané, que treballaven a la FAE i anaven al circuit de joves. Després d’una prova em van venir a veure i van dir-me de crear un trofeu. Primer els vaig preguntar què havien begut, però en uns mesos ja estàvem buscant els calés per fer-lo.

No ho tenia gaire clar?

Primer no. Em van posar de president i vam aconseguir reunir un equip de gent amb una cohesió molt gran en què tots érem amics.

Va ser una de les claus?

Sí, cadascú feia una tasca petita, però la feia, i a poc a poc vam anar sumant gent.

D’on ve el nom?

Va sorgir d’una reunió. Feia falta posar-ne un i en van sortir d’altres com esquirol o papallona, però al final ens va agradar.

La seu pensada va ser Arcalís des de l’inici?

Sí, perquè l’estació era propietat del comú d’Ordino, que ens donava suport al cent per cent i ens ajudava. Quan l’estació es dedica el cent per cent a tu una setmana és una benedicció.

Va ser fàcil tenir el suport de les institucions i patrocinadors?

De vegades el cel toca amb la muntanya i tot conjuga. Vam convidar el cònsol a veure una prova a Sierra Nevada, va agradar-li i ens va dir que som-hi, i vam començar a preparar-lo.

Què era el més difícil?

La maquinària més feixuga era l’allotjament de tothom, perquè no era tan evident trobar cinc o sis hotels al gener que donessin 200 o 300 llits. De vegades collàvem molt els hotelers, però ens van ajudar i van ser i encara són un gran suport.

Per què va deixar-ho?

Perquè crec que feia falta gent jove i quan et fas gran ja no tens la mateixa energia. A més, després del 25è aniversari es va poder lligar l’organització amb Arcalís i després amb Grandvalira, i això va fer que el Borrufa segueixi guanyant en qualitat.

Recorda alguna anècdota?

Em quedo amb un record molt bo del treball fet amb els companys i haver gaudit de l’equip.

Hi han passat estrelles com Janica Kostelic o Carolina Ruiz.

Sí, és la cirereta del pastís. I també tots els joves del país, que van fer podis i van demostrar que tenen el nivell.

Com veu ara el Borrufa?

Gaudeix de molt bona salut, no ha agafat la covid i ha estat molt valent durant tots aquests anys [riu].

I què n’espera del futur?

Tal com es gestiona, seguirà 30 anys més, com a mínim.

tracking